Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Viasat atklās šokējošus faktus par pasaules slavenāko traģēdiju ūdeņos

EasyGet.lv, 04.04.2012. 13:39

Aprīlī aprit simts gadi kopš nogrima majestātiskais Titāniks, kļūstot par vienu no 20. gadsimta notikumiem, kas arī mūsdienās turpina uztraukt cilvēku prātus. Atzīmējot Titānika traģēdijas 100. gadadienu, kanāls Viasat History piedāvā Eiropas pirmizrādi – uz aculiecinieku stāstiem balstītu vācu dokumentālo filmu „Glābjot Titāniku", kas atklāj gandrīz nevienam nezināmu kuģu būvētāju un inženieru komandu, kas izmisīgi centās glābt grimstošo kuģi.
Viasat atklās šokējošus faktus par pasaules slavenāko traģēdiju ūdeņos

Titānika nogrimšana 1912. gada 14. aprīlī kļuva par vienu no lielākajām jūras katastrofām pasaules vēsturē un arī pašu slavenāko. Radoties virknei mītu un stāstu par notikumiem uz Titānika, daži patiesie fakti par šo traģēdiju tomēr joprojām palikuši apslēpti.

Tieši 14. aprīlī uz kuģa bija ieplānotas glābšanas mācības, kas nezināmu iemeslu dēļ tika atceltas. Tiek uzskatīts, ka šīs mācības būtiski palielinātu to cilvēku skaitu, kas tiktu izglābti.

No brīža, kad kuģa personāls identificēja aisbergu, līdz sadursmei pagāja vien 37 sekundes, kuru laikā kuģa kapteinim bija jāpieņem lēmums par tālāko rīcību.

Organizējot glābšanas darbus, laivu ietilpība netika izmantota maksimāli, piemēram, bijuši gadījumi, kad glābšanas laivas ar 40-65 cilvēku ietilpību bija tikai pa pusei pilnas.

Kad Titāniks sāka raidīt trauksmes signālus, tam tuvākais kuģis bija „Kalifornietis" (Californian), nevis „Karpātija" (Carpathia), kas vēlāk pieņēma izglābušos. „Kalifornieša" kapteinis nereaģēja uz trauksmes raķetēm, kas bija redzamas no kuģa, un nav devis attiecīgu pavēli. Tiek uzskatīts, ka, ja tas tā nenotiktu, izdotos izglābt daudz vairāk cilvēku.

Titānika traģēdijas gadadienā kanāli Viasat History un TV1000 piedāvā pirmizrādi – vācu režisoru 2012. gada sākumā radīto dokumentālo filmu „Glābjot Titāniku", kura sižeta pamatā ir deviņu vīriešu stāsts, kuri bezbailīgi cīnījās, pretojoties okeāna spēkam un cenšoties nodrošināt kuģa darbību. Balstīta uz aculiecinieku stāstiem, filma atklās līdz šim maz zināmus faktus par trīs stundām pēc kuģa sadursmes ar aisbergu.

Filmas pirmizrāde būs skatāma divos kanālos – 14. aprīlī plkst. 20.00 kanālā Viasat History un 15. aprīlī plkst. 16.00 kanālā TV1000.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV