Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Dzejas slams Totaldobže Mākslas centrā

EasyGet.lv, 10.04.2012. 10:50

Cerurtdien, 12. aprīlī, plkst. 19.00 Totaldobže mākslas centrā rūpnīcas VEF teritorijā notiks kārtējais dzejas slama vakars.
Dzejas slams Totaldobže Mākslas centrā

"Dzejas slams ir sacensība, kur aicinām dzejniekus izpildīt savus oriģināldarbus, ko vērtēs divi profesionāli kultūras jomas pārstāvji un divi nejauši izvēlēti auditorijas pārstāvji, vadoties gan pēc izpildījuma manieres un entuziasma, gan arī pēc satura un stila. Dzejas slamu priekšnesumi no ierastajiem dzejas priekšlasījumiem atšķiras ar to, ka vērtēts tiek ne tikai dzejolis, bet arī tā izpildījums, līdz ar to dzejnieki tiek izaicināti dramatizēt savas dzejas izpildījumu. Tas ir izaicinājums pārvērst dzeju īstenā piedzīvojumā acīm un ausīm," vēsta Totaldobže mākslas centra pārstāvis Kaspars Lielgalvis.

Slama uzvarētājs saņems naudas balvu 50 LVL apmērā, ko nodrošina Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Dzejas slama dalībnieki - dzejnieki aicināti sagatavot katrs trīs dzejoļu performances, jo vērtēšana notiks trīs raundos. Piedalīties drīkst jebkurš, neatkarīgi no pieredzes, atpazīstamības vai citiem faktoriem. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Dzejolim jābūt paša izpildītāja radītam, to drīkst izpildīt, gan lasot no lapas, gan runājot no galvas. Dzejoļa izpildījums nedrīkst būt ilgāks par 3 minūtēm.

Slami mākslas centrā notiek jau vairāk nekā gadu, un pagaidām Totaldobže mākslas centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur regulāri notiek dzejas sacensības. Savukārt ASV un Rietumeiropas pilsētās slams izvērties par ļoti populāru kustību, kas demokratizē dzeju, pievērš to tuvāk klausītājiem un aktualizē dzeju mūsdienās. Izejot ārpus tradicionālās iespieddarbu formas, dzejoļi pie klausītāja nonāk aktuāli un svaigi. Jo dzejas slams paredz, ka dzejas darbi rodas un attīstās, esot cilvēkos, sabiedrībā, auditorijas priekšā, sadarbojoties ar citiem māksliniekiem. Dzejnieks ar auditoriju ir tiešā dialogā, tie viens otru papildina un ietekmē. Tādējādi dzejas pasākumi tieši veicina sabiedrības radošumu.

Pasaulē dzejas slamiem jau ir sava vēsture, tradīcijas, savi varoņi un leģendas. Pamazām tādi veidojas arī Latvijā.
Totaldobže mākslas centrs darbojas bijušās rūpnīcas VEF teritorijā kopš 2009. gada. Tā ir mājvieta vairāku mākslinieku darbnīcām, kā arī rezidenču vieta ārvalstu māksliniekiem. Mākslas centrā regulāri notiek dažādi pasākumi, kas aptver visdažadākās mākslas jomas – vizuālo mākslu, mūziku, laikmetīgo deju, literatūru, dzeju, fotogrāfiju, performanci u.c.

Ieeja uz dzejas slamu: 2 LVL.

Slama noteikumi un vairāk informācijas: http://www.totaldobze.com/ArtCenter/events/poetry-slam
aiva.belova@gmail.com; tel.29959659

Kā nokļūt: http://www.totaldobze.com/ArtCenter/location

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV