Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šodien sākas sāgas Troņu spēle 2. sezona

EasyGet.lv, 12.04.2012. 09:29

Visā pasaulē milzu popularitāti iemantojušais seriāls Troņu spēle uzsāk otro sezonu Latvijā, tikai 11 dienas pēc amerikas pirmizrādes, šovakar, 12. aprīlī un turpmāk katru ceturtdienas vakaru, plkst.21:00 FoxLife kanālā, informē Inese Saulāja.
Šodien sākas sāgas Troņu spēle 2. sezona

Amerikāņu scenārista un rakstnieka Džordža Mārtina (George R. R. Martin) romāna Troņu spēle (Game of Thrones) grāmata ir tulkota 30 valodās un izdota miljoniem eksemplāru tirāžā visā pasaulē. Šobrīd ir pieejama latviešu valodā tulkota pirmā sāgas Dziesma par ledu un uguni (A Song of Ice and Fire) grāmata - Troņu spēle, savukārt pavisam drīz 12. maijā tiks izdota otrā grāmata.

Džordžs Mārtins tiek cildināts par vienu no dižākajiem mūsu laikmeta rakstniekiem. Viņa rakstības stilam piemīt reibinošs valdzinājums, kas pakļauj lasītāju prātus. Džordžs Mārtins 2011. gadā iekļauts žurnālaTime pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā "2011 Time 100".

2011. gadā telekompānijas HBO izveidotais seriāls Troņu spēle, neticami ātri ieguva popularitāti starp skatītājiem visā pasaulē. Stāsta darbība risinās izdomātā pasaulē – Rietmalā. Vairākas cēlas ģimenes cīnās par ietekmi un varu, cīņa par Dzelzs Troni. Cīņa norisinās no svelmainajiem dienvidiem līdz bezgalīgi sasalušajiem ziemeļiem. Karaļi un karalienes, bruņinieki un nodevēji, meļi, godavīri un kropļi. Viņu dēli un meitas. Visi spēlē Troņu spēli.

Pirms neilga laika telekompānija paziņoja, ka tiks filmēta sāgas Troņu spēle trešā sezona, kura uz ekrāniem nonāks 2013. gadā.

Seriālā filmējušies vairāki atpazīstami aktieri Mišele Fairleja (Michelle Fairley), Harijs Loids (Harry Lloyd), Marks Edijs (Mark Addy), kā arī Pīters Dinkleidžs (Peter Dinklage), kurš seriālā atveido Tirionu Lanisteru un saņēma 2011. gada Zelta globusa balvu par Labāko seriāla aktieri otrā plāna lomā.

Diemžēl otrajā sezonā vairs neredzēsim vienu no galvenajām lomām spēlējušo Šonu Bīnu (Sean Bean), kas ir pazīstams no filmas Gredzenu pavēlnieks.

Atgādinām, ka FOXlife kanālā iespējams redzēt tādus populārus seriālus kā Bīstamās Mājsaimnieces, Grejas Anatomija, Kāsla metode, Privātprakse, Atriebība un daudzus citus Latvijā jau popularitāti guvušus seriālus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV