Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izrāde „Alla fermata di una hall" Dzirnās

EasyGet.lv, 13.04.2012. 14:02

25. aprīlī „Dzirnu" studijas koncertzālē būs skatāma Markusa Zmolinga dejas izrāde „Alla fermata di una hall", informē Edžus Arums.
Izrāde „Alla fermata di una hall" Dzirnās

Izrāde „Alla fermata di una hall" ir pieci stāsti, pieci pārdzīvojumi par piecām dažādām sievietēm un viņu nejaušo tikšanos kādā viesnīcas vestibilā laikā, kad cilvēce atkopjas no Pirmā pasaules kara zaudējumiem. Tās ir daudzveidīgas sieviešu pasaules - kāda, kura bezcerīgi gaida savu mīļoto pārnākam; bagātniece un veiksminiece, kas par vērtīgāko šai pasaulē uzskata dārgakmeņus; kāda, kura nāk „no ielas" un tver katru radušos izdevību savā dzīvē; slepenā aģente – nez' kas viņai te meklējams, un sieviete, kas nelaimīgā kārtā zaudējusi bērnu. Dažādo dzīves izjūtu mijiedarbības rezultātā rodas interesantas situācijas, un, protams, neskaitāmi jautājumi, uz kuriem tiek meklētas atbildes. Tāpat kā dzīvē, arī šeit traģiskais mijas ar komisko.

Izrādes režisors un horeogrāfs ir Markuss Zmolings. Autors dzimis Austrijā, taču lielāko savas dzīves daļu pavadījis Itālijā, Dženovā, darbojoties gan kā dejotājs, gan horeogrāfs. Pēc profesionālās dejotāja karjeras beigām darbojas kā pedagogs un horeogrāfs meistarklasēs, dažādās deju kompānijās un teātros. Ir radošais direktors un horeogrāfs paša dibinātajā dejas kompānijā Koine'. Kopš 1994.gada kopā ar Džoannu Burlando (Giovanna Burlando) ir horeogrāfs un trenē dažādas Itālijas, Šveices u.c. valstu sinhronās peldēšanas komandas, tai skaitā Itālijas nacionālo komandu 2012.gada Olimpiskajām spēlēm Londonā. Kopš 2007.gada oktobra aktīvi sadarbojas ar deju grupu „Dzirnas" un horeogrāfu Agri Daņiļēviču dažādos deju projektos.

Izrādē dejo piecas „Dzirnu" dejotājas: Līga Kavace, Madara Šadrina, Jeļena Jekimova, Beāte Auziņa un Eva Vancāne.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs vai internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV