Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kaskadieru triki kā terapija

EasyGet.lv, 17.04.2012. 10:44

Šajā nedēļas nogalē iemīļotais zinātniskās fantastikas varonis Rēgu Bruņinieks atgriežas Latvijas kinoteātros ar filmas turpinājumu „Rēgu Bruņinieks: Atriebes Gars", tagad arī 3D versijā. Leģendārais Nikolass Keidžs, kurš atveido velnišķīgo motociklistu, saka, ka ir izbaudījis katru minūti filmēšanas laukumā, jo viņam bijusi iespēja braukt ar motociklu.
Kaskadieru triki kā terapija

„Manā ikdienas dzīvē atrasties uz motocikla man ir nelikumīgi," saka aktieris. „To aizliedz līgums ar manu dzīvības apdrošināšanas kompāniju. Tāpēc ikreiz, kad man ir iespēja braukt ar motociklu filmā, es to izmantoju par visiem simts procentiem."

Filmas pirmajā daļā Rēgu Bruņinieka trikus izpildīja profesionāli kaskadieri, bet šoreiz Nikolass Keidžs nolēmis lielāko daļu triku veikt pats. Jo lielāks risks, jo labāk, pārliecināts ir aktieris.

„Savāda lieta ar mani ir tāda," saka Nikolass, malkojot spēcīgu kafiju, „ka viss šis kofeīns mani nomierina. Ar Red Bull es atslābinos. Un, ja kāds mani aizdedzina vai liek man neticami ātri braukt pakaļdzīšanās ainā, viss kļūst lēns un mans prāts atbrīvojas no visiem satraukumiem, kas sakrājušies. Tas viss paliek kaut kur tālu prom un es varu relaksēties. Tāpēc man patīk veikt trikus pašam," aktieris atklāj savu savādo filozofiju.

Tieši tāpēc loma filma, kuru režisējis trakais Holivudas režisoru duets Braiens Teilors un Marks Neveldīns, iesaukti par „režisoriem-kaskadieriem", viennozīmīgi bija īpaši aizraujoša. „Viņiem piemīt šī neprātīgā enerģija, mežonīga intensitāte, un viņi abi ir tiešām gatavi visam. Man šķiet, ka to var attiecināt arī uz mani," teica Keidžs. Un viņš patiešām nebaidījās no nekā. „Es pilnībā uzticējos savam motociklam. Patiesība ir tāda, ka man bija laime braukt ar Yamaha VMAX. Es neesmu Yamaha sponsors, man nav līguma ar Yamaha, bet es savā dzīvē esmu braucis ar vairākiem motocikliem, un šis viennozīmīgi ir labākais. Lai kas tev ienāktu prātā, ar šo moci tu to spēsi paveikt. Tāpēc es varēju braukt neticamā ātrumā, un tūlīt pat viegli apstāties. Es jutos pilnīgi droši."

Vai Nikolasa mīļotā sieva, kas visu laiku atradās filmēšanās laukuma tuvumā, nebija uztraukusies? Ekscentriskais aktieris apgalvo, ka viņa mīļotajai Alisei Kimai neesot bijis ne mazāko iebildumu. „Viņa bija sajūsmā. Viņai likās, ka tas izskatās lieliski, ka tas ir ļoti seksīgs motocikls – tik ļoti, ka viņa pati vēlējās ar to izbraukt," smejas Keidžs.

Arī tu vari sēsties uz Rēgu Bruņinieka jaudīgā motocikla – jau piektdien, 20. aprīlī, filma 3D versijā iznāks Latvijas kinoteātros.

Foto: Kadrs no filmas „Rēgu Bruņinieks: Atriebes Gars". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV