Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sarunu cikls „Kompass" viesosies Tukumā

EasyGet.lv, 19.04.2012. 12:36

21. aprīlī plkst. 14.00 Tukuma Mākslas muzejā notiks pirmais no Totaldobže mākslas centra organizētajiem laikmetīgajai kultūrai veltītajiem sarunu cikla Kompass pasākumiem. Šī Kompasa fokusā būs mūsdienu akadēmiskā mūzika, ko pārstāvēs Platons Buravickis un Oskars Heniņš, un laikmetīgā deja, ko pārstāvēs Valērijs Oļehno. Pasākuma eksperts – laikmetīgās dejas kritiķe Inta Balode. Pasākumu vadīs Totaldobže mākslas centra vadītājs – mākslinieks Kaspars Lielgalvis.
Sarunu cikls „Kompass" viesosies Tukumā

Kompass ir starpdisciplināra sarunu forma, kuras laikā interesentiem ir iespēja iepazīties ar dažādās kultūras jomās notiekošajām aktualitātēm. Katrā sarunas reizē interesentiem ir iespēja iepazīties ar divu dažādu jomu ekspertiem un viņa izvēlētiem diviem konkrētās jomas pārstāvjiem un viņu aktuālajiem projektiem. Pirmā Kompasa fokusā ir laikmetīgā deja un mūsdienu akadēmiskā mūzika, otrajā un trešajā – aktuālais džeza mūzikā, vizuālajā mākslā un dzejā.

Pirmā Kompasa dalībnieki:

Platons Buravickis - Jāzepa Vītola Mūzikas Akadēmijas students Selga Mences kompozīcijas klasē. Liels laikmetīgās mūzikas piekritējs, mūzikas festivālu „Skaņu mežs" un „Arēna" apmeklētājs kopš to pirmsākumiem.
Platons Buravickis ir pirmais Kompasa dalībnieks, kurš saņēmis Kompasa balvu, kas tiek piešķirta pēc skatītāju balsojuma.

Oskars Herliņš - trīs gadu vecumā nedzied konkursā "Cālis", taču ļoti aktīvi pēta mūzikas vēsturi, klausoties dažādus skaņu ierakstus – lielākoties šlāgermūziku. Nedaudz vēlāk viņš pievēršas datoram "ZX-Spectrum 128", ar kura palīdzību rada pirmos 8 bitu skaņdarbus. Izjutis sevi kā visai daudzšķautņainu personību, Oskars sāk spēlēt ģitāru un trompeti, paralēli tam studējot filozofiju universitātē. Viņš piebiedrojas trokšņainajai mūziķu-akadēmiķu kompānijai – aizvien vairāk Oskars nododas dažādiem muzikāliem eksperimentiem, radot stilistiski neviendabīgu skaņdarbu kopumu gan elektronikai, gan akustiskiem mūzikas instrumentiem un citiem skaņu avotiem.
www.myspace.com/oskarsherlins
www.draugiem.lv/oskarsherlins

Valērijs Oļehno – neatkarīgs mākslinieks / dejotājs / horeogrāfs, kas vienmēr meklē jaunus ceļus. Piecus gadus dejojis Olgas Žitluhinas dejas kompānijā.

Ieeja pasākumā ar muzeja biļeti. Ieejas maksa: bērniem, skolēniem, studentiem – bezmaksas; pensionāriem – 0,40 Ls; pieaugušajiem – 0,60 Ls; ģimenes biļete (2 pieaugušie, 1 vai vairāki bērni) – 1,00 Ls.

Tukuma Mākslas muzejs atrodas Harmonijas ielā 7. Darba laiks: O – P: 11.00 – 17.00; S, Sv: 11.00 – 16.00.

Atbalsta: Tukuma Novada dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Plašāk: www.tukumamuzejs.lv, liga.lindenbauma@tukumamuzejs.lv, http://www.totaldobze.com/ArtCenter/events/kompass

Foto: Neatkarīgs mākslinieks / dejotājs / horeogrāfs Valērijs Oļehno. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV