Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas Leļļu teātris viesosies Siguldā

EasyGet.lv, 24.04.2012. 10:42

5. maijā plkst. 17.00 Siguldas pilsētas kultūras nams aicina mazos skatītājus uz Latvijas Leļļu teātra jaunāko izrādi bērniem „Rrrumpel...Rrrūķis", informē Siguldas pilsētas kultūras nama direktore Baiba Bože.
Latvijas Leļļu teātris viesosies Siguldā

Izrāde „Rrrumpel...Rrrūķis" ir aizraujoša un gudra pasaka ar labām beigām. Skaistā dzirnavnieka meita nonāk bezcerīgā situācijā, kad sava tēva neuzmanīgo vārdu dēļ nokļūst karaļa pilī, kur tai jāveic neiespējams uzdevums. Negaidot uzrodas noslēpumains rūķītis, palīdzot atrisināt visas problēmas. Bet kāda būs maksa, ļaujot svešām rokām ritināt savas dzīves pavedienu?

„Ja dzīvi varētu salīdzināt ar pavedienu, tad cilvēka mūžs būtu kamols, kurā ieritināts tā liktenis. Metaforiskā valoda ir izrādes esence. Visi personāži, ainavas un īpaši darbība ir sasaistīta redzamiem un neredzamiem pavedieniem, kurus šķetinot, aktieri atklāj dzirnavnieka meitas un pārējo izrādes varoņu stāstus," saka „Rrrumpel...Rrrūķa" bulgāru izcelsmes spāņu režisors Plamens Dipčikovs.

Izrāde paredzēta pirmskolas un skolas vecuma bērniem no 6 gadu vecuma. Mazie skatītāji, sekojot spraigajam sižetam, varēs ieraudzīt, izprast un novērtēt gan Nabadzību, gan Bagātību, kā arī censties izprast, kā attaisnot citu viestās cerības un izpildīt solījumus.

Lomās - Dana Lāce un Miķelis Žideļūns. Izrādes režisors - Plamens Dipčikovs, māksliniece - Ani Petrova, mākslinieces asistente - Anita Znutiņa-Šēve. No krievu valodas tulkojusi Vija Blūzma.

Biļešu iepriekšpārdošana Siguldas pilsētas kultūras namā un Biļešu Paradīze kasēs visā Latvijā, kā arī www.bilesuparadize.lv. Ieejas maksa bērniem (neatkarīgi no vecuma) – 2,50 lati, pieaugušiem – 2,50 lati (ID karšu īpašniekiem - 2,00 lati). Ģimenes biļete (trim cilvēkiem) – 6,00 Ls. Papildus informācija pa tālruni 67970814.

Foto no Latvijas Leļļu teātra izrādes bērniem „Rrrumpel...Rrrūķis". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV