Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Gatis Šmits iestudē kriminālmelodrāmu „Mežonīgā pilsēta"

EasyGet.lv, 27.04.2012. 15:31

11. maijā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Džima Tompsona kriminālmelodrāma „Mežonīgā pilsēta", ko iestudē režisors Gatis Šmits, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.
Gatis Šmits iestudē kriminālmelodrāmu „Mežonīgā pilsēta"

Džima Tompsona populārais kriminālstāsts ir smieklīga un reizē smeldzīga versija par lasītāju un skatītāju iecienītajiem detektīvromāniem un to varoņiem.

...Nav skaidrs, vai Bags Makkena ir spītīgs karstgalvis, vai arī viņu vienkārši vajā neveiksmes. Viņš ir bijis gan policists, gan mīlnieks, gan cietumnieks. Viņa kontā ir ievainots ģenerālis, piekauta līgava un nošauts pārinieks. Meklēdams gaišāku dzīves ceļu, viņš iemaldās kādā pilsētiņā un uzreiz iekuļas nopietnās nepatikšanās. Bagss Makkenna nav īpaši attapīgs, bet viņš skaidri zina, ka draudīgākais vēl tikai sekos. Turklāt situāciju sarežģī tas, ka viņa sirdī ir uzplaukušas nevaldāmas mīlas jūtas pret vietējā šerifa līgavu.

Lomas atveidos Artūrs Skrastiņš, Valdis Liepiņš, Kristīne Nevarauska, Juris Bartkevičs, Rēzija Kalniņa, Sarmīte Rubule vai Ērika Eglija, Pēteris Gaudiņš, Kristaps Rasims un Mārtiņš Počs.

Radošajā komandā režisors Gatis Šmits aicinājis scenogrāfu Rūdolfu Bekiču, kostīmu mākslinieci Keitu un gaismu mākslinieci Māru Vaļikovu. Izrādes muzikālo noformējumu veido komponists Ēriks Ešenvalds.

Iestudējumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV