Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Tikšanās ar rakstnieci Ingu Žoludi

EasyGet.lv, 03.05.2012. 19:18

Otrdien, 8.maijā, plkst. 13.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā ciklā "Rakstītājs - Lasītājs" tikšanās ar rakstnieci, 2011. gada Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvas ieguvēju Ingu Žoludi, informē bibliotēkas direktores vietniece Olita Šteinmane.

Prozaiķe Inga Žolude mācījusies Latvijas Universitātes Moderno valodu fakultātē, kur ieguvusi maģistra grādu angļu filoloģijā, kā arī studējusi Anglofono literatūru doktorantūras programmā Dienvidilinoisas Universitātē ASV. Strādājusi par projektu koordinatori kultūras un izglītības jomā, par mākslas menedžmenta un informācijas centra projektu vadītāju, rakstījusi recenzijas par latviešu un ārzemju autoru darbiem. Iesaistījusies dažādos literatūras un kultūras projektos un konkursos, vairākkārt ieguvusi starptautiskas stipendijas, tostarp arī Fulbraita stipendiju.

Ingas Žoludes stāsti publicēti periodikā un stāstu kopkrājumos gan Latvijā, gan tulkojumos ārvalstīs. Atdzejojusi F. Larkina, R. Kroforda un citu autoru dzeju.
2008. gadā iznāca autores debijas romāns "Silta zeme", kas raksturots kā romāns par mums pašiem, par dziļām sāpē, silto zemi meklējot. Nākošais darbs- stāstu krājums "Mierinājums Ādama kokam" izdots 2010. gadā. Grāmatā, kura ieguvusi ES Literatūras balvu, apkopoti 13 stāsti. "Šis ir spožs stāstu krājums, kuru raksturo eksistenciālas, un tomēr reālisma cauraustas stīgas. Stāstiem piemīt kopīga vēsts un pēcgarša, kas sabalsojas ar šā brīža latvieša pasaules izjūtu: neparedzamību, saasinātu un sakāpinātu uztveri, vaicājumiem pēc jēgas," godalgoto krājumu vērtē literatūras kritiķe Ieva Kolmane.

Šogad martā klajā nāca Ingas Žoludes trešā grāmata, romāns "Sarkanie bērni". "Sarkanie bērni" ir mecenāta Raimonda Gerkena un Latvijas Rakstnieku savienības 2011. gada latviešu oriģinālo romānu konkursa laureāts.

Sarunu ar Ingu Žoludi vadīs literatūrzinātniece Andra Konste. Projektu "Rakstītājs - Lasītājs" finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja pasākumā - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV