Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Andris Gauja aicina atbalstīt filmas „Izlaiduma gads" tapšanu

EasyGet.lv, 08.05.2012. 14:15

Pasaulē plašu atzinību guvušās dokumentālās filmas „Ģimenes lietas" veidotāji, kas šomēnes ir uzsākuši darbu pie pilnmetrāžas spēlfilmas „Izlaiduma gads", aicina sabiedrību iesaistīties filmas tapšanā. Režisora Andra Gaujas topošajam mākslas darbam, kura pirmizrāde ieplānota jau nākamajā, 2013. gadā, valsts finansējums līdz šim ir atteikts, taču filmas uzņemšanai nepieciešami aptuveni Ls 140 000, informē filmas "Izlaiduma gads" sabiedrisko attiecību konsultante Linda Igolniece. Radošā komanda, saprotot, ka ar filmas uzņemšanu vilcināties nedrīkst, maijā plāno radīt jau pirmos filmas kadrus un ir atvērusi ziedojumu kontu, aicinot cilvēkus ziedot filmai, pretī piedāvājot ielūgumus uz filmas pirmizrādi nākamgad.
Andris Gauja aicina atbalstīt filmas „Izlaiduma gads" tapšanu

„Mums ir pilnībā nokomplektēta radošā komanda, kas ir gatava pabeigt šo filmu jebkādos apstākļos, tīra entuziasma dzīta, tomēr naivi būtu domāt, ka darbu būtu iespējams pabeigt bez naudas. Cilvēki ir jāēdina, auto nepieciešama degviela, ir jāveido dekorācijas. Visas komandas vārdā varu teikt – mēs būsim ārkārtīgi pateicīgi par jebkuru naudas summu, kuru saņemsim," stāsta režisors Andris Gauja.

Jaunā spēlfilma, pie kuras darbu radošā komanda uzsāks jau 2012. gada 13. maijā, stāsta par jaunu skolotāju, kura pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē ar visdziļāko entuziasmu pievēršas savai audzināmajai klasei – nepakļāvīgiem jauniešiem no sociāli nelabvēlīga Rīgas rajona. Skolotāja, kuru atveido aktrise Inga Alsiņa, panāk sirsnīgu draudzību ar klasi, taču skolēnu cieņa un draudzība pārtop greizsirdībā un dusmās, kad sievietē iemīlas viens no jauniešiem un arī viņas vēlme būt mīlētai izrādās ne mazāk spēcīga par visu mūžu lolotajiem profesionālajiem ideāliem un vērtībām.

Lai motivētu sabiedrību iesaistīties filmas tapšanā un atbalstīt latviešu kino, radošā komanda sola ziedotājiem, atbilstoši ziedotajai summai, uzdāvināt kādu dāvanu. Piemēram, ziedojot 10 latus, katrs labdaris saņems ielūgumu uz filmas pirmizrādi; ziedojot 25 latus, būs iespējams saņemt filmas DVD, savukārt, ziedojot 250 latus, atbalstītājam būs iespēja piedalīties īpaši sarīkotā ballē kopā ar filmas aktieriem un autoriem. Sīkāk - filmas oficiālajā mājaslapā izlaidumagads.lv.

Filmas „Izlaiduma gads" komanda ir nodibinājusi biedrību ar tādu pašu nosaukumu – „Izlaiduma gads" (reģ.nr. 40008193620) -, kurai atvērts ziedojumu konts: LV68HABA0551033215667 (Swedbank, HABALV22). Visi ziedotāju vārdi tiks publiskoti filmas mājaslapā (links), izņemot tos gadījumus, kad ziedotājs maksājuma uzdevumā norādīs, ka vēlas palikt anonīms. Filmas komanda novērtēs gan ziedojumus naudā, gan arī pārtiku un degvielu, lai nodrošinātu filmēšanas darbu.

Pirmie labdari, kas palīdzējuši filmas „Izlaiduma gads" komandai, ir kompānija CINEVERA, nodrošinot pasaules klases gaismas tehniku 20 000 latu vērtībā, operators Aleksandrs Grebņevs, kas parūpējies par kinokameru un objektīviem, draugiem.lv, kas filmai sniedz ne vien informatīvo atbalstu, bet arī apgādā ar lielizmēra datu uzglabāšanas resursiem, kas ir svarīgi uzfilmētā materiāla drošībai.

„Izlaiduma gada" režisors ir Andris Gauja, scenārija autors - Lauris Gundars, operators - Aleksandrs Grebņevs, māksliniece - Ilze Kauliņa. Filmas personāžu lomās iejūtas Inga Alsiņa, Mārcis Klatenbergs, Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, Konstantīns Lavroņenko un Zinaīda Šarko no Krievijas, Ieva Apine, Ance Bumbure, Artūrs Kalnačs, Edgars Siliņš, Toms Ģelzis un citi. Plašāk par filmu iespējams uzzināt izlaidumagads.lv

Foto: Kadrs no filmas "Izlaiduma gads". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV