Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dirty Deal kino klubā - argentīniešu trilleris un lektors Viktors Freibergs

EasyGet.lv, 11.05.2012. 09:44

Otrdien, 15. maijā, Dirty Deal kino klubā ar lekciju par vakarā demonstrētajām filmām uzstāsies kinoteorētiķis Viktors Freibergs, informē Māris Prombergs. Vakara ievadā būs iespēja Billija Vaildera Oskariem apbērto kino klasiku „Dzīvoklis" par Bada Bakstera prieka māju Ņujorkā. Pēc lekcijas sekos argentīniešu 2000. gada filma „Deviņas karalienes", kuras režisora Fabiana Bielinska uzmanības centrā ir ideāls noziegums.
Dirty Deal kino klubā - argentīniešu trilleris un lektors Viktors Freibergs

Dirty Deal kino klubs maija mēneša vakaros piedāvā četras tikšanās reizes ar filmu programmu „Savādās rotaļas". Tematikas priekšplānā izvirzītas filmas, kuru stāstījumi ir izstāstīti, izspēlēti dažnedažādu savdabīgu spēļu kontekstā. Filmu vakari norisināsies otrdienās un lekciju par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem vadīs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori. Programma tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību.

Plkst. 18:00

Dzīvoklis / The Apartment
Rež. Billijs Vailders / Billy Wilder
Lomās: Džeks Lemons, Šērlija Makleina
ASV, 1960, 125 min.

Bads Baksters ir jauns, trūcīgs klerks kādā lielā apdrošināšanas uzņēmumā Ņujorkā. Viņš ir atklājis ātru veidu, kā kāpt pa korporatīvajām karjeras kāpnēm, izīrējot savu dzīvokli uzņēmuma vadošajiem darbiniekiem, kur vest savas mīļākās. Kādu nakti viņš tiek ierauts ciemiņu attiecību sarežģījumos.

Filma 1961. gadā ieguva piecas Oskara kinobalvas par labāko filmu, režiju, scenāriju, montāžu un dekorācijām, kā arī tika nominēta vēl piecās citās kategorijās.

Plkst. 20:00

Lektors Viktors Freibergs.

Plkst. 20:30

Deviņas karalienes / Nine Queens
Rež. Fabians Bielinskis / Fabián Bielinsky
Lomās: Rikardo Darins, Gatons Pauls
Argentīna, 2000, 114 min.

Agrā rīta stundā Huans diennakts veikalā cenšas kasierim iesmērēt viltotu naudaszīmi. Markoss, šķietami nevainīgs, tuvumā pagadījies pircējs, izliekas, ka nodod viņu policijai. Izrādās, ka Markoss ir blēdis, kas palīdz jaunajam darbonim. Viņš iesaista Huanu retu pastmarku „Deviņas karalienes" viltojuma afērā, kas varētu abus nodrošināt līdz mūža galam.

Daudzām godalgām un nominācijām novērtēta filma Brazīlijā, Kolumbijā, Argentīnā, Francijā, Norvēģijā un ASV.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Ieeja - bez maksas.

Adrese: Spīķeri, Maskavas iela 12/2, Rīga.

Vairāk: www.dirtydeal.lv/teatro/programma/

Foto: Kadrs no filmas „Deviņas karalienes". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV