Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Samsung Smart TV mājā demonstrēs labākos kino un TV sižetus

Oskars Kupše, 16.05.2012. 15:37

Muzeju nakts ietvaros sestdien, 19. maijā, no plkst. 19:00 līdz 24:00 ikviens ir aicināts viesoties Samsung Smart TV mājā, Esplanādē, kur tiks demonstrēta sabiedrībā zināmu ar kino saistītu cilvēku izvēlēta pasaules labāko kino un TV sižetu izlase. Ērtos zviļņos ar siltas tējas tasi rokās Muzeju nakts apmeklētāji TV ekrānos varēs vērot īpaši veidoto video hroniku, kurā apkopoti nozīmīgākie kino un TV mirkļi, kas izmainījuši pasauli.
Samsung Smart TV mājā demonstrēs labākos kino un TV sižetus

Ar leģendāriem kino un TV kadriem dalījušies latviešu kino pērļu zvejnieki – rokzvaigzne Jānis Žilde, ceļotājs Gustavs Terzens, Jura Podnieka studijas vadītāja un kino režisore Antra Cilinska, žurnāla Ilustrētā zinātne redaktora vietnieks Vents Zvaigzne, kā arī kino kritiķis Vadims Agapovs. Kino un TV jomas pārstāvji apkopojuši, viņuprāt, spilgtākos un iedvesmojošākos kino un TV kadrus, kas ne vien iezīmē jaunu pavērsiena punktu kinematogrāfijas un televīzijas attīstībā, bet arī sagādā emocionālu un vizuālu baudījumu ikvienam skatītājam.

Turklāt Muzeju naktī plkst. 21:00 Samsung Smart TV mājā viesosies un kopā ar skatītājiem kino sižetu izlasi vēros arī paši jaunizveidotās video hronikas autori. Ikvienam, kas šajā laikā viesosies Samsung Smart TV mājā, būs iespēja ne tikai atpūsties un TV ekrānos vērot kvalitatīvu video projektu, bet arī iesaistīties sarunās ar projekta līdzautoriem.

"Mani nesaista dažādi muzikāli konkursi un TV šovi, kuros mūziķi savā starpā konkurē, sacenšas, nosaka labākās dziesmas, skanīgākās balsis, skaistākos tērpus u.tml., Tā vietā asas emocijas un kaislības meklēju sporta pasaulē, īpaši tuva man ir riteņbraukšana ("Tour de France"), basketbols ("NBA") un, protams, futbols. Pirms dažiem gadiem palīdzēju ar mūziku Robertam Vinovskim viņa dokumentālajai filmai "Darbaļaužu balets", kurā futbola fenomens skaidrots no filosofiskā skatpunkta. Futbola spēle būtībā ir kā drāmas žanrā iestudēta izrāde ar skaidri definētiem noteikumiem un precīzi noteiktu fināla laiku. Spēles skatītājam 90 minūtēs ļauts izdzīvot ārkārtīgi intensīvas emocijas un rezultāts nav paredzams – gadās gan kuriozi, gan traģiski notikumi," par saviem iedvesmojošākiem TV un kino kadriem stāsta mūziķis Jānis Žilde, kurš paralēli muzicēšanai grupā Satellites LV un mūzikas kritiķa darbam brīvajā laika aizraujas ar sportu.

Samsung Smart TV māja ir vieta radošām izpausmēm – šī telpa ikvienam sniegs ne vien iedvesmu, bet arī iespējas realizēt sen lolotas idejas. Radoši tehnoloģiskie pasākumi Samsung Smart TV mājā notiks teju katru dienu līdz pat 23. maijam.

Lekcijas par mākslas vēsturi un radošo domāšanu moderno tehnoloģiju kontekstā, ideju grupas Radošuma pils seminārs, lekcijas skolotājiem, biedrības RED organizētais filmu vakars, Kinotēkas raidījuma uzņemšana ar tiešraidi no Ņujorkas, 15YBY jauno režisoru diskusija, LTV raidījuma Ziemeļu puse jaunās sezonas Igaunijas sēriju prezentācija, tikšanās ar aktīvā dzīvesveida dabā atbalstītājiem Māri Olti un Vides faktiem, Eiropas brīvprātīgo virtuālā tikšanās, pasākumi Muzeju nakts ietvaros, Baltijas TEDx diena, kā arī virkne citas iespējas izklaidēties un uzzināt daudz jauna par mūsdienu tehnoloģiju izmantošanu ikdienā.

Sekojiet Samsung Smart TV mājas jaunumiem:
Facebook: facebook.com/samsunglv
Twitter: @SamsungLV

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV