Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Esplanādē demonstrēs labākās Baltijas valstu īsfilmas

EasyGet.lv, 18.05.2012. 09:05

Pirmdien, 21. maijā, no plkst. 19:00 līdz pat 21:00 ikviens ir aicināts apmeklēt Samsung Smart TV māju Esplanādē, kur tiks demonstrētas labākās īsfilmas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Tās apkopojis lielākais īsfilmu portāls Baltijas valstīs www.balticshorts.com, turklāt pirmo reizi plašākai sabiedrībai tiks rādītas arī īsfilmas, kas veidotas 3D formātā, informē Deep White projektu vadītāja Olga Sukonnikova.
Esplanādē demonstrēs labākās Baltijas valstu īsfilmas

Īsfilmu vakarā Samsung Smart TV mājā viesosies arī īsfilmu portāla Balticshorts.com pārstāvji – režisori Vents Grinbaums un Didzis Eglītis, kā arī Vizuālās Kultūras Kluba vadītājs Dmitrijs Sčegoļevs – kuri pasākuma laikā pastāstīs par īsfilmu veidošanas aktualitātēm un kino jomas attīstību visās trīs Baltijas valstīs.

Balticshorts.com kopš tā darbības uzsākšanas 2010. gadā kļuvis par vadošo īsfilmu arhīvu Baltijā, kurā gan pašmāju, gan ārvalstu interesenti bez maksas var noskatīties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas režisoru īsmetrāžas filmas, kā arī atrast sadarbības partnerus jauniem kino projektiem. Pašlaik portālā pieejamas vairāk nekā 400 īsfilmas un tajā reģistrējušies 379 ar kino nozari saistīti cilvēki.

Portālā iespējams aplūkot īsfilmas deviņās kategorijās: mākslas, dokumentālās, animācijas, eksperimentālās, treileru („kacekļu"), mūzikas video, reklāmas un B kategorijas īsfilmas, kā arī atsevišķi ir izceltas un apkopotas labākās īsfilmas no visām kategorijām. Taču jau tuvākajā laikā šīm kategorijām pievienosies vēl divas – „Making of" un „3D". „Making of" sadaļā būs pieejami video par īsfilmu tapšanas procesu un aizkulisēm, kas nereti ir pat interesantāks materiāls kā pats gala rezultāts. Šī sadaļa būs īpaši noderīga kino studentiem, kā arī tiem, kas vēlas izzināt kino veidošanas procesu. Savukārt, ejot līdzi laikam, īsfilmu jomā kļūst aktuāls arī 3D formāts un portāla Balticshorts.com veidotāji ir pārliecināti, ka tieši šīs sadaļas izveide palīdzēs 3D īsfilmām kļūt vēl populārākām.

Foto: Samsung Smart TV māja Esplanādē. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV