Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Muzeju nakts Latvijas Mākslinieku savienībā

EasyGet.lv, 18.05.2012. 11:57

19. maijā no plkst. 19.00 līdz 23.00 biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība" projekta "Muzeju nakts" ietvaros aicina uz mākslas piepildīto programmu "Māksla elpo!", informē Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins.
Muzeju nakts Latvijas Mākslinieku savienībā

Uz vienu nakti Latvijas Mākslinieku savienība pārvērtīsies par vēl nebijušu, dažādus mākslas veidus prezentējošu, kustīgu telpu. Līdzās vizuālās mākslas darbiem atdzīvosies dejojoši un muzicējoši tēli, kas iesaistīs visus pasākuma apmeklētājus mākslas–dejas–ideju performancē.

Muzeju naktī interesenti varēs iepazīt Latvijas Mākslinieku savienības muzeja Atklāto krājumu, Mākslas dienu izstādi "Vizuālā virtualitāte" Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, kā arī iesaistīties kopīgu gleznu tapšanā pie Latvijas Mākslinieku savienības ēkas.

Izstādes "Vizuālā virtualitāte" veidota kā radošs un dokumentējošs Latvijas Mākslinieku savienības portretējums, kuru veido vairākas ekspozīciju zonas. LMS galerijas lielajā zālē vērojama izstāde - instalācija, kurā laikmetīgā vizuālās mākslas valodā ir raksturots stāvoklis, kādā šobrīd atrodas Latvijas Mākslinieku savienība. Latvijas Mākslinieku savienības nepieciešamās, taču nerealizētās darbības jomas, kā rūpes par biedriem, izvērsta izstāžu darbība, LMS muzeja krājuma uzturēšana un papildināšana u.c., izstādē asociētas ar tukšām un apgāztām vannām. LMS darbības un ekonomiskās situācijas raksturojuma apraksts ir pasniegts Braila rakstā, tādējādi akcentējot radošās personības „kluso un izmisīgo saucienu". Izstādes kuratore – Diāna Rutkovska, izstādes idejas autors un iekārtotājs - Igors Dobičins, izstādes veidošanā piedalās arī jaunie mākslinieki no Latvijas Mākslas akadēmijas un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas. Latvijas Mākslinieku savienības galerijas Mazajā izstāžu zālē apskatāmi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas studentu video un animācijas darbi. LMS veidotajā Mākslas dienu ekspozīcijā iekļauta videoinstalācija «Mākslas sirds», kuras idejas autors - Igors Dobičins un veidojuši mākslinieki Modris Brasliņš, Arnis Stasaitis, Ģirts Bišs.

Latvijas Mākslinieku savienības muzeja Atklātajā krājumā, kurā skatāmi 20. gadsimta 40. – 90. gadu darbi, 2012. gada Muzeju nakts ietvaros pirmo reizi apmeklētājiem tiks piedāvāts iepazīties ar paplašinātu pastāvīgo ekspozīciju. Līdzšinējo muzeja izstādi papildina 20.gadsimta 60. – 90. gadu mazo formu tēlniecības un medaļu mākslas ekspozīcija, kurā pārstāvēti tā laika redzamāko tēlnieku darbi.

Radošākie apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot mākslu, bet arī to radīt. Pie Latvijas Mākslinieku savienības ēkas ieejas tiks novietoti vairāki audekli kopgleznas radīšanai. Tā kā 2012. gada Muzeju nakts tēma ir "Zilā krāsa – jūra", brīvdabas gleznošanas pasākumā Daugavas krastā akcentēta ir tēma "ūdens". Kopgleznu radīšanai būs iespēja arī izmantot augstspiediena ūdens iekārtas.

Par Muzeju nakts jautro noskaņu rūpēsies mūziķi un dejotāji no Latvijas Lietuviešu kultūras biedrības un Rīgas Lietuviešu deju kolektīvs "Bijūnas". Par viesu labsajūtu rūpēsies arī Ekovirtuve, piedāvājot nobaudīt jūras tematikai atbilstošu mielastu.

Programmā:
Izstāde "Vizuālā virtualitāte" Latvijas Mākslinieku savienības galerijā ēkas 1. stāvā.
Latvijas Mākslinieku savienības muzeja Atklātā krājuma ekspozīcija ēkas 3. stāvā.
Brīvdabas gleznošana
SIA Ekovirtuve
Dejas kopā ar mūziķiem un dejotājiem no Latvijas Lietuviešu kultūras biedrības un Rīgas Lietuviešu deju kolektīva "Bijūnas"

Organizatori, dalībnieki un atbalstītāji: ICOM Latvijas Nacionālā komiteja, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Rīgas Domes Kultūras pārvalde, Biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība", Latvijas Mākslinieku savienības galerija, Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Neredzīgo biedrība, Latvijas Dabas muzejs, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola, Rīgas Kultūras koledža, Latvijas Lietuviešu kultūras biedrība, Rīgas Lietuviešu deju kolektīvs Bijūnas", SIA Ekovirtuve, Vides aizsardzības klubs.

Latvijas Mākslinieku savienība
11. novembra krastmala 35, Rīga
26628302; 29372758; info@msav.lv
www.msav.lv

Foto: LMS Muzeju naktī piedāvā programmu "Māksla elpo!". Foto (c) Elza Dobičina

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV