Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Muzeju nakts 2012

EasyGet.lv, 20.05.2012. 23:09

Aizvadīta Muzeju nakts 2012, iezīmējot cerību zilo krāsu un jūras tēmu.
Foto: Muzeju nakts 2012

Galerijas:

Šī gada „Muzeju nakts" „Zilā krāsa – jūra" ievada „Muzeju nakts" tematisko trīs gadu ciklu „Trejkrāsainā saule", ko iedvesmojušas Raiņa dzejas rindas par sauli, kas atspīd drīz zila, drīz zaļa, drīz sarkana. Ciklu veido trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars, iezīmējot dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni – dzintaru. Tādējādi „Muzeju nakts" devīze 2013.gadā būs „Zaļā krāsa – mežs", bet 2014.gadā - „Sarkanā krāsa – dzintars".

Muzeju naktī visi muzeji atvērti vēl pēc pusnakts un šajā akcijā piedalās gan galvaspilsētas, gan visu Latvijas reģionu muzeji. Muzejiem pievienojas arī citas institūcijas, kas glabā un popularizē kultūras mantojumu: teātri, koncertzāles, bibliotēkas, augstskolas. Šajā īpašajā naktī muzeji darbojas vēl pēc pusnakts. Līdz ar tradicionālajām ekspozīcijām notiek arī dažādi īpaši pasākumi – radošās darbnīcas, koncerti, teātra uzvedumi.

Šogad Muzeju nakts Latvijā norisinājās astoto gadu.

Fotoiespaidus no Muzeju nakts Rīgā aicinām aplūkot galerijā.

Foto: Muzeju nakts Latvijas kara muzejā. Foto (c) Roberts Vidzidskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV