Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latviešu valodā iznāks Stīva Džobsa biogrāfija

EasyGet.lv, 04.06.2012. 16:50

"Apgāds Zvaigzne ABC" ir iegādājies tiesības izdot arī nu jau par leģendu kļuvušo Stīva Džobsa oficiālo autobiogrāfiju (autors Valters Aizaksons), kuras iznākšana latviešu valodā tiek plānota 2012. gada vasarā, informē izdevniecības pārstāvji.
Latviešu valodā iznāks Stīva Džobsa biogrāfija

Gaidot autobiogrāfijas iznākšanu, izdevniecība aicina lasītājus iepazīties ar Amerikā par bestselleri zibenīgi kļuvušo grāmatu "Es, Stīvs Džobss" („I, Steve"). Pāris mēnešu laikā pēc iznākšanas grāmata zibenīgi nokļuva nozīmīgākajos grāmatu bestselleru sarakstos, piedzīvoja četrus papildmetienus, bet tiesības to tulkot tika pārdotas vairāk nekā 30 valstīs. Tagad grāmatu ir iespējams iegādāties arī latviešu valodā, jo tās tulkojumu laidis klajā "Apgāds Zvaigzne ABC", godinot "Apple" dibinātāja un virzītājspēka izcilo personību.

Grāmatā "Es, Stīvs Džobss", (sastādījis Džordžs Bīms), apkopoti spilgtākie izteicieni, ko S. Džobss paudis no biznesa skatuves vairāk nekā trīsdesmit gadu laikā. Viņš runā par dzīvi, nāvi, biznesu, veiksmi un daudz ko citu, atspoguļojot savu daudzpusīgo personību un savdabīgo humora un pasaules izjūtu. Savā ziņā tā ir iespēja ielūkoties S. Džobsa prātā, kas radīja ģeniālo "Apple" impēriju.

S.Džobsa dzīves stāsts ir gandrīz neticams un maz zināms. Viņa bioloģiskā ģimene nodeva jaundzimušo zēnu adoptācijai. Vēlāk, jau briedumā, par to nenojaušot ne tēvam, ne dēlam, S. Džobss esot sarokojies ar savu bioloģisko tēvu kādā sarīkojumā. Izstājies no koledžas jau pēc pirmā semestra, S. Džobss seko savai sirdsbalsij būvēt personālos datorus. S.Džobss nodibināja uzņēmumu "Apple", bet pēc kāda laika iekšējās konkurences izspiests, no tā aizgāja. Viņa prombūtnes laikā "Apple" sagruva, un tikai pēc S. Džobsa atgriešanās sākas īstais "Apple" uzplaukums, iekarojot pasaules tirgu ar "Machintosh" datoriem, "iPod", "iTune", "iPhone" un "iPad".

Grūti pat aptvert, cik ļoti S. Džobss ir izmainījis pasauli. Jau sākotnēji S. Džobsam bija vīzija – lai katrā mājā būtu personālais dators. Sekojot savam mērķim, viņš radīja aizvien jaunus, pārsteidzošus produktus un tehnoloģijas, iedvesmojot (un sadusmojot) konkurentus, un nu S. Džobsa vīzija ir tuvu īstenībai.

Grāmatā ir gan S.Džobsa izteicieni, gan galveno dzīves notikumu apraksts.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV