Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Laiks dejot 2012" piedāvā plašu dejas izrāžu, meistarklašu un diskusiju programmu

EasyGet.lv, 11.06.2012. 15:54 | komentāri (1)

Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot 2012" no 15. līdz 18. jūnijam piedāvā plašu dejas izrāžu, meistarklašu un diskusiju programmu, piedaloties māksliniekiem no tādām valstīm kā ASV, Austrija, Īrija, Latvija, Lielbritānija, Norvēģija, Rumānija, Ungārija, informē festivāla pārstāve Madara Daudze.
"Laiks dejot 2012" piedāvā plašu dejas izrāžu, meistarklašu un diskusiju programmu

Kā allaž, festivāls norisināsies ne tikai teātrī, bet arī netradicionālās vietās – katru dienu izrādes notiks gan Dailes teātrī, gan mākslas centrā Betanovuss AB dambī, gan Doma baznīcas dārzā, tomēr vienu dienu ekskluzīvas izrādes ļoti ierobežotam skatītaju skaitam būs skatāmas arī viesnīcas Europa Royale apartamentos.

15. jūnijā fesitvālu atklās Aionas Kevnijas (Lielbritānija) izrāde "Skotijas karalienei Mērijai tika nocirsta galva" Rīgas doma dārzā pulksten 21.00. Pirms tam Dailes teātra Mazajā pulksen 19.00 zālē būs skatāmi Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas nodaļas studentu kompozīcijas darbi, kas allaž izpelnījušies lielu skatītāju interesi, jo aizsāk ceļojumu studentu izaugsmē, kas ilgs četru gadu garumā.

16. jūnijā pulksten 19.00 Dailes teātra Mazajā zālē Editas Braunas kompānija (Austrija) piedāvās izrādi "Pietiks mākslas!", savukārt pulksten 21.00 mākslas centrā Betanovuss būs Latvijas horeogrāfu vakars, ko iesāks Annas Soboļevas (Latvija) darbs "Vilas", Kristīnes Vismanes "Kas ir Zeir?", centra pagrabstāvā notiks Olgas Žitluhinas horeografētā performance "Mazāk domā, ātrāk skriesi", kurā piedalās dejotāja Santa Grīnfelde un Oļegs Zernovs. Pēc izrādēm notiks diskusija "Vai dejas kompānija ir nepieciešama", ko vadīs Olga Žitluhina un Edita Brauna. Vakara laikā būs pieejamas divas dejas filmas: Santas Grīnfeldes īsfilmas "Kustības piedzīvojums" pirmizrāde un Olgas Žitluhinas dejas kompānijas skatītaju iemīļotās izrādes "Un atkal par pašu" video versijas filmas fragmenti. Pašā vakarā pulsten 23.30 Doma baznīcas dārzā būs skatāma Dmitrija Gaitjukeviča izrāde "Es runāšu par..." un Ilzes Zīriņas "Zeltītie zvēri".

17. jūnijā pulksten 19.00 Dailes teātrī notiks Livas O'Donahjū (Īrija) izrāde "Desmit" balts/pelēks kustībā" un Ferenca Fehera (Ungārija) izrāde "DaoDe", savukārt pulksten 21.00 mākslas centrā Betanovuss plašu programmu piedāvās Gerdas Kaisas Vorrenas (Norvēģija) un Dmitrija Gaitjukeviča kopprojekts "Nepietiek", Olgas Žitluhinas dejas kompānijas "Telenovele" Santa Kancevičas horeogrāfijā, performance "Mazāk domā, ātrāk skriesi", kā arī diskusija "Dejot vai nedejot?". Vakara laikā būs pieejamas divas dejas filmas: Santas Grīnfeldes īsfilmas "Kustības piedzīvojums" pirmizrāde un Olgas Žitluhinas dejas kompānijas skatītaju iemīļotās izrādes "Un atkal par pašu" video versijas filmas fragmenti. Visas dienas garumā no plkst. 11.00 līdz 16.00 ik pa stundai,viesnīcas Europa Royale apartamentos notiks izrāde "1306 istaba - Es esmu es pats", kuras autori ir Kozmins Manolesku un Katrina Katana no Rumānijas. Uz katru izrādi pieejamas tikai 6 skatītāju vietas.

Festivāla noslēguma dienā, 18. jūnijā, Doma baznīcas dārzā pulksten 19.00 būs skatāma leģendārā Olgas Žitluhinas dejas kompānijas un Dzelzs Vilka kopprojekta "Kad pūcei aste ziedēs..." atjaunojums, bet pulksten 21.00 mākslas centrā Betanovuss uz AB dambja īpašais festivāla viesis no Amerikas - skandalozā Anna Liva Janga uzstāsies ar savu provokātīvo izrādi-performanci "Nāras šovs".

Kā katru gadu, festivāla viesi piedāvās arī plašu meistarklašu programmu, sniedzot ieskatu jaunākajās laikmetīgās dejas tehnikās, improvizācijā, kompozīcijā.

Vairāk par festivāla norisēm var uzzināt tīmekļa vietnē www.dance.lv.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla pasākumiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādēm norises vietās.

Festivālu atbalsta: Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Kultūras ministrija, British Council, E-MOTIONAL Bodies & Cities projektu finansiāli atbalsta Eiropas Komisija. Par aicinājuma saturu atbild projekts E-MOTIONAL Bodies & Cities. Eiropas Komisija neatbild par to, kā var tikt izmantota aicinājumā iekļautā informācija. The Suitcase Fund of New York Live Arts kā daļa no Austrum/Centrāl Eiropas Kultūras sadarbības programmas, ar Trust for Mutual Understanding atbalstu, Noass, viesnīca Europa Royale. Informātīvi atbalsta Easyget.lv un radio Naba.

Foto: Anna Liva Janga provokātīvā izrādē-performancē "Nāras šovs". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV