Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ar Jāņu ielīgošanu noslēgsies pasākumu cikla "Dziesmu klade" sezona

EasyGet.lv, 12.06.2012. 10:12

Otrdien, 19. jūnijā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz Jāņu ielīgošanas pasākumu "Dziesmu klade", informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.
Ar Jāņu ielīgošanu noslēgsies pasākumu cikla "Dziesmu klade" sezona

Ielīgošanā varēs apgūt dažādu Latvijas novadu Jāņu dziesmas. Marta Vaivode vadīs Latgales novada dziesmu apguvi un dziedāšanu, Inese Mičule – Zemgales, Ilmārs Mežs – Kurzemes un Zane Šmite – Vidzemes. Paralēli dziedāšanai varēs pīt vainagus un vītnes. Noslēgumā "Dziesmu klades" dalībnieki dosies kopīgās dziesmās ielīgot Jāņus Pils laukumā.

"Dziesmu klade" ir izglītojošu pasākumu cikls, kurā piedalīties var ikviens, kam tuva dziedāšana, neatkarīgi no vokālajām dotībām un pieredzes. Ar Jāņu ielīgošanu noslēgsies cikla Dziesmu klade sezona, kas muzejā aizsākās 2011. gada oktobrī un reizi mēnesī aicināja ikvienu apgūt dažādu novadu un gadskārtu dziesmas, klausoties folkloras ekspedīcijās ierakstītus teicēju dziedājumus un pierakstot dziesmu tekstus.

Sākot ar septembri, "Dziesmu klades" pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā, Rīgā, Pils laukumā 2, atkal norisināsies katra mēneša otrajā ceturtdienā plkst. 17:30.

Pasākuma dalībnieki kā dāvanu saņems brošūru ar "Dziesmu klades" vadītāju izvēlētām Jāņu dziesmām un rotaļām.

Dalība "Dziesmu klades" Jāņu ielīgošanā ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV