Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liepājas muzejs aicina uz sarunu par Kurzemes tautastērpu valkāšanas tradīcijam un mūsdienu iespējām

EasyGet.lv, 15.06.2012. 14:13

21. jūnijā plkst. 17:00 Liepājas muzejā, K. Ukstiņa ielā 7/9 ikviens interesents aicināts uz sarunu „Tautastērpu laiks. Laiks tautastērpiem.". Par krāšņo Kurzemes tautastērpu valkāšanas tradīcijam un mūsdienu iespējām savā pieredzē dalīsies Kurzemes tautastērpu eksperte Lia Ģibiete, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.
Liepājas muzejs aicina uz sarunu par Kurzemes tautastērpu valkāšanas tradīcijam un mūsdienu iespējām

Vasara tradicionāli ir laiks, kad notiek dziesmu festivāli, deju svētki, folkloristu sadziedāšanās un gadatirgi. Arī līgotāji jau loka savas balsis, danču ritmos dimdina soļus.

Šie dziesmotie un dažādiem pasākumiem bagātie vasaras mēneši ir arī krāšņo Kurzemes tautastērpu laiks. Atliek vien atvērt skapjus un lādes, lai paspētu godam rotāties skanīgajiem svētkiem. Kā tos valkāt? Tradicionāli vai mūsdienīgāk? Kā izvērtēt saglabāto? Ko par Kurzemes tautastērpiem liecina muzeju krājumi? Kā rīkoties šodien?

Par šiem jautājumiem Liepājas muzejs aicina diskutēt un muzeja krājumā ielūkoties tautastērpu valkātājus un cienītājus, koru un deju kolektīvu tērpu pilnveidotājus. Īpaša informācija sagatavota tiem, kas tautastērpus darina pašu rokām.

Ieeja pasākumā – par ziedojumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV