Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

FOXlife Latvijā sāk izrādīt seriāla "Trakie vīrieši" jaunāko – 5. sezonu

EasyGet.lv, 18.06.2012. 09:55

"Trakie vīrieši" (Mad Men) ir visā pasaulē popularitāti iemantojušais drāmas seriāls par 60. gadu Amerikas reklāmas industriju, tās dalībniekiem un sadzīvi. Seriālu radīja Metjū Veiners (Matthew Weiner) 2007. gadā un šī ir jau piektā seriāla sezona. Savukārt studija AMC paziņojusi par sestās sezonas filmēšanu.
FOXlife Latvijā sāk izrādīt seriāla "Trakie vīrieši" jaunāko – 5. sezonu

Spilgts, dzīvs un autentisks ieskats Amerikas 60. gadu reklāmas industrijas cilvēku ikdienas dzīvē. Stilīgi bohēmisti, maniakāli darbaholiķi un vienkārši traki ir Amerikāņu reklāmas industrijas censoņas seriālā "Trakie vīrieši". Kaut arī seriāla nosaukums liek domāt, ka filma ir tikai par vīriešiem, tā viss nav, un lielu daļu sērijās aizņem mīlestība, intrigas un sāncesība, kas ir ļoti sievišķīga. Paralēli reklāmas industrijas ikdienai, izcili tiek atspoguļota sievietes loma tā laika Amerikas sabiedrībā – nevainojama mājsaimniece, kas tiek dažādos veidos morāli sodīta par centieniem ielausties vīriešu pārņemtajā sabiedriskajā dzīvē.

Fokusa punkts seriālā ir vērsts uz Donu Dreiperu, attēlo aktieris Džons Hams (Jon Hamm), kas ir reklāmas aģentūras Sterling Cooper Draper Pryce viens no līdzdibinātājiem un īpašniekiem, un par visu kas saistīts ar Dreiperu gan biroja sienās, gan viņa privātajā dzīvē.

Seriāls "Trakie vīrieši" ir saņēmis kritiķu uzslavu tieši par vēsturisko autentiskumu un vizuālo stilu, jo neko līdzīgu šim seriālam nav iespējams atrast nevienā televīzijā. Turklāt seriāls ir saņēmis daudzus apbalvojumus, ieskaitot 15 Emmy un 4 Golden Globe apbalvojumus. Šis ir pirmais seriāls, kas ieguva Emmy balvu kā Labākais Drāmas seriāls un turpināja to saņemt četras sezonas – 2008, 2009, 2010 un 2011. gadā!

"Trakie vīrieši" 5. sezona skatāma sākot no 21. jūnija un turpmāk ceturtdienās 21:00, FOXlife kanālā, informē Inese Saulāja.

Foto: Kadrs no seriāla "Trakie vīrieši". Foto (c) Carin Baer

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV