Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā notiks komiksu radošās darbnīcas senioriem

EasyGet.lv, 18.06.2012. 11:24

Pirmdien, 18. jūnijā, Dienas centrā „Ābeļzieds" notiks komiksu kultūras žurnāla kuš! komiksu radošā darbnīca senioriem mākslinieces Ingrīdas Pičukānes vadībā, informē Sanita Muižniece.
Rīgā notiks komiksu radošās darbnīcas senioriem

Jūnijā un augustā Dienas centrā „Ābeļzieds" notiks vairāku komiksu radošo darbnīcu sērija, ko komiksu kultūras žurnāls kuš! un Ingrīda Pičukāne rīko projekta „Dzīvesstāsti – komiksu darbnīcas senioriem" ietvaros. Seniori radošajās darbnīcās ar netradicionāla, stāstoša medija – komiksa – starpniecību varēs pastāstīt savus stāstus un vizualizētu tos komiksos. Komiksu darbnīcas senioriem tiks balstītas uz „grassroots comics" principiem - komiksu var radīt ikviens cilvēks, jo katram ir kāds stāsts, ko pastāstīt citiem, zīmēšanas prasmes nav nepieciešamas. Piedalīties aicināts ikviens seniors, kuru interesē atklāt ko jaunu.

No jūnija līdz septembrim komiksu radošās darbnīcās senioriem notiks arī citviet Rīgā.

Projektu „Dzīvesstāsti – komiksu darbnīcas senioriem" finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija EU Partnership Funding ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.

Komiksu kultūras žurnāls kuš! kopš 2007. gada izdod Latvijā vienīgo komiksu izdevumu kuš!, kas domāta tiem, kuri vairs nav bērni. kuš! izdevumos publicēti kā Latvijas, tā starptautisku jaunu un jau pasaulē atzītu komiksu autoru darbi. Līdztekus izdevējdarbībai kuš! organizē un piedalās izstādēs, komiksu un laikmetīgās mākslas festivālos Latvijā un ārvalstīs, un sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem rīko un vada komiksu radošās darbnīcas.

Ingrīda Pičukāne mākslas projektos piedalās kopš 1998.gada. Ieguvusi maģistra grādus Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, kā arī Tallinas Mākslas akadēmijas Animācijas nodaļā. Savu ideju realizēšanai Ingrīda izmanto dažādus medijus un mākslas formas – komiksu, animāciju, video, instalācijas un performances. Ingrīdu interesē cilvēki un dokumentāli stāsti, viņa pēta sabiedrības iekšējās likumsakarības un indivīdu lomu tajās. Ingrīda ir piedalījusies un vadījusi vairākas komiksu un animācijas filmu darbnīcas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV