Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Uzņems Džordža Orvela noveles „1984" adaptāciju

Jelizaveta Simanoviča, kinokino.lv, 19.06.2012. 11:42

Top Džordža Orvela 1984. gadā rakstītās sci-fi žanra noveles „Nineteen Eigthy-Four" lielā ekrāna adaptācijas mūsdienu versija, un par tās scenārija autoru kļūs Noass Openheims, ziņo Deadline un citi avoti.
Uzņems Džordža Orvela noveles „1984" adaptāciju

„Nineteen Eigthy-Four" ir stāsts par nākotnes pasauli ar nosaukumu Okeānija un kurā ar likumu ir aizliegta individualitāte un privātums. Visiem pilsoņiem ir jādzīvo, kalpojot visu redzošai un visu zinošai organizācijai ar nosaukumu „Big Brother" (Lielais Brālis).

Kinokompānija Imagine Entertainment uzņēmusies stāsta ekranizācijas veidošanu, un avoti ziņo, ka tas lielā mērā noticis, pateicoties ielu māksliniekam Šepardam Fairijam (šobrīd varbūt vairāk pazīstams kā Baraka Obamas 2008. gada vēlēšanu kampaņas plakāta „Hope" autors), kurš esot pielicis savu roku, lai sagādātu šo projektu Imagine un tā veidošanā pildīs producenta pienākumus. Scenāriju rakstīs producents Noass Openheims ("Today", "The Buried Life"), kurš šajā jomā ir sava veida jaunpienācējs. Openheims nesen pabeidzis darbu pie gaidāmo filmu "Wargames" un "Snabba Cash" scenārijiem.

Noveles lielā ekrāna versija vienreiz jau uzņemta 1984. gadā. Toreiz to režisēja Maikls Redfords. Viņš pats izstrādāja arī scenāriju, savukārt stāsta galveno varoni Vinstonu Smitu atveidoja aktieris Džons Hurts.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Foto: Džordža Orvela grāmatas „Nineteen Eighty-Four" vāks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV