Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izstādes ietvaros notiks lekcija un elektroniskās mūzikas variācijas par erosa tēmu

EasyGet.lv, 20.06.2012. 14:09

Trešdien, 27. jūnijā, plkst. 19:00 Rakstniecības un mūzikas muzeja jaunās izstādes "Dzejmūzikas erotika" ietvaros notiks Dr. hist. Harija Tumana lekcija "Eross antīkajā kultūrā", ko vakara noslēgumā papildinās skaņu mākslinieka Kaspara Groševa variācijas par šo tēmu, informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.
Izstādes ietvaros notiks lekcija un elektroniskās mūzikas variācijas par erosa tēmu

Harijs Tumans lekcijā stāstīs par to, kā senie grieķi un romieši saprata mīlestību, par erosu mītā, kultūrā un dzīvē, par mīlestību dažādās tās izpausmēs.

Pēc Harija Tumana lekcijas savas variācijas par tēmu "Eross antīkajā kultūrā" piedāvās skaņu mākslinieks Kaspars Groševs, kurš mūzikas laukā sācis darboties 1990. gadu beigās, pārstāvot hardcore skatuvi, taču laika gaitā pievērsies eksperimentiem elektroniskajā mūzikā. Pēdējos gados viņu interesē skaņu māksla un konceptuālisms mūzikā – cilvēka balss iespējas, tīri toņi, skaņas saitēšanās un apstrādes efekti.

Izstādē "Dzejmūzikas erotika", iespējams, pirmoreiz Latvijā galvenā eksponāta lomā ir skaņa: Latvijas dzejnieku darbu lasījumi, lielākoties pašu autoru izpildījumā, kā arī pašmāju mūzikas ieskaņojumi. Izstādes saturu veido autoru pārstāvēto laikmetu un izteiksmes dažādības spektrā plaša dzejas un mūzikas izlase: no Raiņa līdz Arvim Vigulam, no Jāņa Mediņa līdz Hospitāļu ielai.

Mākslinieks Mārtiņš Kalseris izstādi iekārtojis, iedvesmojoties no 1. pasaules kara hospitāļu estētikas – arī pasākuma laikā apmeklētāji varēs ieņemt labākās vietas, sēžot vai atlaižoties gultās zem moskītu tīkliem.

Nākamie tematiskie pasākumi izstādes telpās norisināsies 11. un 25. jūlijā, 8. un 22. augustā plkst. 19:00. Pasākumu cikls noslēgsies 8. septembrī akcijā "Mīlestības pavārmāksla" Baltās nakts ietvaros.

Ieejas maksa pasākumā Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1.

Izstādi atbalsta ABLV Charitable Foundation, Veselības centrs 4, Austrumu slimnīca.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV