Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Liepājā notiks starptautisks ielu teātru festivāls „Zeme. Debess. Jūra."

EasyGet.lv, 20.06.2012. 15:18

Jūlijā Liepājā norisināsies 6. Starptautiskais ielu teātru festivāls "Zeme.Debess.Jūra." Ik gadu tas pārsteidz ar ielu performancēm, žonglieriem, dzīvām lellēm un neparastiem kustīgiem tēliem. Šogad festivālā viesosies dalībnieki no septiņām dažādām Eiropas valstīm: Spānijas, Vācijas, Itālijas, Somijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. Festivāla dalībnieki būs sastopami piektdienas vakarā, 13.jūlijā no pulksten 20:00 Rožu laukumā un sestdien,14. jūlijā no pulksten 12:00 Kūrmājas prospekta galā.
Liepājā notiks starptautisks ielu teātru festivāls „Zeme. Debess. Jūra."

Spānijas mākslinieks Marco Carolei, kas lēnām pārņems kontroli pār vietu un auditoriju, kur ikviens iejutīsies svarīgā aktiera lomā. Par jokiem un smiekliem atbildīgs būs enerģiskais Flash Gonzalezs no Itālijas. Lietuvas kostīmu teātris „Pilies" un grupa „Bon ami "ar teatralizētu koncertu radīs romantisku noskaņu franču stilā, savukārt Somiju pārstāvēs Leļļu teātris „Poiju Buoy", kas ir saņēmis atzinīgus kritiķu vārdus visā pasaulē. No Vācijas ieradīsies iespaidīgais marionešu teātris „Dundu", kas ar savu 5 metrus augsto izgaismoto lelli skatītājos izraisīs izbrīnu un prieku, tā veidojot emocionālu savienojumu ar publiku.

Šogad festivāla apmeklētāji varēs relaksēties unikālā muzikālo instrumentu kombināciju skaņās – senākie civilizācijas mūzikas ritmi tiks apvienoti ar mūsdienām Šo baudījumu kopā ar gaismu spēli radīs „Mūzikas Sfēras" no Polijas. Savukārt Liepājas Leļļu teātris aicinās skatītājus aizdomāties, vai cilvēks pasaulē ikdienas rūpēs un steigā nav nodarījis dabai pāri, vai nav aizmirsis par savstarpēju cilvēkmīlestību un harmoniju.

Festivālu „Zeme. Debess. Jūra." organizē Liepājas Leļļu teātris. Festivāla norisi līdzfinansē Liepājas Kultūras pārvalde, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma „Kultūra".

Ik gadu starptautiskais ielu teātru festivāls „Zeme.Debess. Jūra." notiek Jūras svētku nedēļā, kad Liepājā norisinās arī starptautiskais zīmētāju un gleznotāju plenērs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV