Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Mākslinieki-domubiedri apvienojas izstādē "Zemūdeņu karš"

EasyGet.lv, 21.06.2012. 15:45

No 27. jūnija līdz 27. jūlijam klubā „Nabaklab", Z.A. Meierovica bulvārī 12, būs skatāma mākslinieku-domubiedru veidotā izstāde „Zemūdeņu karš – epizode nr. 7 „2,5D".

Zemūdeņu kara pirmsākumi ir meklējami 1995. gadā, kad Latvijas Mākslas akadēmijas Rūpnieciskās mākslas nodaļas studenti Valters Kiršteins un Egils Mednis veidoja kopīgu diplomdarbu izstādi. Pirmajai sekoja vēl piecas epizodes, līdz 2007. gadā cikls pārtrūka. Kā pēdējā epizode minama Valtera Kiršteina personālizstādi galerijā XO.

Epizode Nr. 7. ir atkalapvienošanās epizode. Izstādē „2,5D", kuras nosaukums simbolizē kariem raksturīgo telpisko darbu pāreju uz eksistenci plaknē, kopā sanāk kā Zemūdeņu kara veterāni, tā domubiedri-jaunpienācēji. Šajā epizodē piedalās dažādu nozaru un paaudžu mākslinieki - Māris M. Gailis, Egils Mednis, Māris Bišofs, Egils Mednis2, Uldis Freimanis, Gints Zilbalodis, Ilze Mārtinsone, Igors Bernāts, Dace Zēģele, Arnis Stasaitis, Vilmārs Terberts, Armands Vecvanags, Madara Gulbis, Aigars Zemītis, Dace Runča, Pēteris Sidars, Kate Seržāne, Modris Brasliņš, Didzis Jurkovskis, Ieva Nagliņa, Modris Svilāns un Valters Kiršteins.

Viens no karu galvenajiem vaininiekiem Valters Kiršteins ir ilgstoši praktizējošs dīdžejs un regulāri spēlē Latvijas „smagās elektroniskās mūzikas" kultūras pasākumos. Tādēļ visas Zemūdeņu karu epizodes ir bijušas cieši saistītas ar mūziku, tā arī šoreiz, izstādes atklāšanā uzstāsies grupa „Stardust", kā arī sevis iecienīto mūziku atskaņos pats Valters K. un draugi.

Izstādes atklāšana 27. jūnijā pulksten 18.00 klubā Nabaklab.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV