Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Stīvens Soderbergs plāno atstāt Holivudu

Jelizaveta Simanoviča, kinokino.lv, 03.07.2012. 10:58

Režisors Stīvens Soderbergs ir apstiprinājis, ka drīzumā paņems pārtraukumu no darba Holivudā, un atzinis, ka pastāv iespējamība, ka lielā ekrāna vietā viņš pāries uz darbu pie mazā ekrāna filmām. Tikko pirmizrādi piedzīvojušā "Maģiskā Maika" veidotājs un par 2000. gada filmu "Satiksme" Oskaru saņēmušais režisors kino industrijā darbojas jau 27 gadus, taču nu atzīst, ka pienācis laiks kaut ko mainīt.
Stīvens Soderbergs plāno atstāt Holivudu

Sarunā ar medijiem Soderbergs atklāj, ka „Amerikāņu kino skatītāji vairs vienkārši nav ieinteresēti jebkāda veida nenoteiktībā vai jebkādā tēlu un stāstījuma veida komplicētībā – es runāju par lielākiem skaitļiem, daži jau vienmēr ir, bet ne pietiekami daudzi, lai izveidotu hītus no filmām, kurām šīs īpašības piemīt. Es domāju, ka šīs īpašības tagad ir redzamas televīzijā, un tie cilvēki, kas grib redzēt stāstus, kuriem piemīt šādas īpašības, skatās TV."

Režisors par iespējamo pārtraukumu domā jau vairāk nekā gadu, un kā vēl vienu no iemesliem pārejai uz TV min arī lielā kino formāta nespēju vairs sniegt viņam visu nepieciešamo radošuma izpausmju ziņā.

„Esmu ieinteresēts izpētīt citas mākslas formas, kamēr man ir laiks un iespēja to darīt. Es būšu pirmais, kas pateiks, ka, ja nebūšu tajā jomā gana labs un man izsīks nauda, es atgriezīšos pie vēl vienas "Ocenan's" filmas veidošanas. "

Taču pirms aiziešanas pelnītā atvaļinājumā un pirms iespējamās karjeras maiņas režisors gatavo vēl divus projektus: "The Bitter Pill", kurā atkal redzēsim Čeningu Tatumu un viņam līdzās arī Džūdu Lovu un Rūniju Maru, un "Behind The Candelabra" – biogrāfiskais stāsts par Amerikāņu pianistu un vokālistu Liberace ar Maiklu Duglasu un Metu Deimonu galvenajās lomās.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Foto: Stīvens Soderbergs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV