Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latviešu teātru vecmeistari "devušies armijā"

EasyGet.lv, 09.07.2012. 16:04

Septiņu Latvijas teātru vecākās paaudzes aktieri, 30 spilgtas kino un teātra personības šonedēļ ik dienu tērpjas armijas formā un apgūst militāras iemaņas, filmējoties studijas F.O.R.M.A. nacionālajā pilnmetrāžas spēlfilmā "Džimlai Rūdi Rallallā!". Šonedēļ tiks uzņemtas epizodes, kas saistītas ar senioru vada dzīvi un militāro apmācību armijā.

Filmēšana notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Ādažu bāzē. "Džimlai Rūdi Rallallā!" ir traģikomēdija, tās sižets ir cieši saistīts ar pensionāru vecumdienām, viņu psiholoģisko atstumtību un vienlaikus dzīvo interesi par notikumiem valstī un vēlmi būt sabiedrībai vajadzīgiem. Kāda pansionāta iemītniekiem rodas ideja palīdzēt valstij, atsakoties no pensijām un dodoties armijā.

Jaunā latviešu kinoprojekta idejas un scenārija autors ir Māris Putniņš, kurš jau strādājis kopā ar "Studija F.O.R.M.A." pie spēlfilmas "Mazie Laupītāji". Filmu veidos režisoru tandēms Jānis Cimermanis un Māris Putniņš, kuru kopdarbība vairāk zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām "Avārijas Brigāde". Jaunās spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" producents ir Gatis Upmalis ("Labās rokas", "Ūdensbumba resnajam runcim", "Mazie laupītāji", "Vientuļā sala"), operators Andrejs Verhoustinskis ("Dancis pa trim", "Leongrīns no Varka Kru", "Pretrunīgā vēsture", mākslinieks Mārtiņš Milbrets ("Rīgas sargi", "Baigā vasara", "Rūdolfa mantojums" un citas filmas.)

Jakovs Rafalsons, Astrīda Kairiša, Marks Ļebedevs, Ingrīda Andriņa, Olga Dreģe, Pēteris Liepiņš, Gunārs Placēns, Ģirts Jakovļevs, Ļevs Birmanis, Velta Straume, Baiba Indriksone, Jānis Paukštello, Arno Upenieks, Rūdolfs Plēpis, Velta Skurstene, Tamāra Soboļeva, Leons Krivāns un citi teātra vecmeistari šonedēļ dzīvos armijnieku dzīvi. Par aktieri kļuvis arī bijušais NBS virsseržants un vairāku filmu militārais konsultants Ziedonis Ločmelis, kurš filmā būs seržants, kurš apmācīs senioru vadu.

Filmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" tapšanu atbalsta Nacionālais Kino centrs, Aizsardzības ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, LR Labklājības ministrija, Latvijas Pensionāru federācija, Latvijas TV.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV