Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Muzeju nakts Ārzemju mākslas muzejā

easyget.lv, 17.05.2007. 11:15

Ārzemju mākslas muzejā Muzeju Nakts akcija norisināsies no pl. 19.00 19.maijā līdz pl. 1.00 20.maijā. Jums būs iespēja gan nesteidzīgi atpūsties franču mūzikas un franču mākslas pasaulē, gan apmeklēt muzeja pastāvīgo ekspozīciju, gan koncentrēties uz kādu no vakara gaitā piedāvātajiem pasākumiem. Muzeja trīs zāles būs atvērtas kā lieliem, tā maziem apmeklētājiem. Visas Muzeju Nakts norises un pasākumi ir bezmaksas.
Muzeju nakts Ārzemju mākslas muzejā
Le Café de Paris – tie ir Hemingveja Mūžīgie Svētki, tā ir mīlestība, skumjas, neprāts, noslēpums, ilgas; café au lait et croissants svētdienas rītā pie galdiņa, uz kura vēl vakar dejots kankāns; maza, neizskatīga sieviete melnā kleitā, kas dzied par alkām un laimi; mūsu iemīļotais šampanietis, pāris krievu emigrantu un ielas mākslinieks, kas zīmē uz ietinamā papīra strēmeles...

Aicinām Muzeju Nakts viesus mirkli izbaudīt šo Parīzes kafejnīcas gaisotni tepat, mūsu mazajā Parīzē – Rīgā, izbaudot tās valdzinājumu.

Rēzeknes Tautas teātris viesosies ar R.Tomā satīrisko komēdiju Astoņas mīlošas sievietes, stāstot par cilvēku egocentriskumu, dvēseles kurlumu un robežām, līdz kurām jānokļūst, lai attaptos, kas darīts nepareizi. Režisore Māra Zaļaiskalns.

Jauniešu teātra studija no Ogres Estepatās piedāvās savu skatījumu uz latviešu bērnu iemīļoto komiksu Pifa piedzīvojumi. Pēc izrādes Pifa varoņi priecāsies parotaļāties kopā ar bēniem. Ja laiks būs silts, izrāde notiks ārā. Režisore Liena Galēja.

Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas – Francijas kultūras sakaru specialitātes studenti Muzeju Naktī jūs sagaidīs muzeja zālē, kur mitinās populārā mūmija. Akcija Café Dada ļaus baudīt franču valodas skanējumu, iepazīstot franču dadaistu un sirreālistu dzeju, bet franču kinolektorija vadītāja Mārija Podzorova stāsts par to, kā mīlas ainas atspoguļotas dažādās franču kino paaudzēs, savīsies ar filmu fragmentiem. Tuvojoties pusnaktij, paredzēts īpašs pārsteigums kino gardēžiem.

Franču kafejnīca mums parasti pirmkārt asociējas ar mūziku. Mūsu koncertprogrammu, ko vieno kopējs nosaukums: Café de la Musique , veidos J.Mediņa mūzikas skolas audzēkņi un absolventi, klarnešu kvartets Quattro Differente, džeza grupa Flash of Sound no Jelgavas, Jelgavas Spīdolas skolas skolēni, Jānis Grieze (ģitāra), Anrijs Bumanis (ģitāra) un Pēteris Krišjānis (ģitāra).

Jelgavas Spīdolas skolas sporta deju pāris Elīna Vereščagina un Māris Kuļikovskis iesildīs Muzeju Nakts viesus deju grupas Chilli kabarē programmai, kas izskanēs patiesi ugunīgos ritmos. Grezni tērpi, kaislīga plastika un temperaments ar īstu čilli garšu! Vadītāja – Anna Krastiņa. Un visbeidzot, gūtie iespaidi ļaus arī jums atraisīties mūsu vakara noslēgumā – franču diskotēkā.

Gaidīsim kā mazus, tā lielus cerībā sagādāt patiešām neaizmirstamus mirkļus!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV