Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latgales Kultūrvēstures muzejs aicina izbaudīt mākslas daudzveidību

EasyGet.lv, 02.08.2012. 10:49

3. augustā Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē, ikviens varēs gan atpūsties un interesanti pavadīt laiku, gan izzināt vēstures lappuses un baudīt mākslas daudzveidību.

No plkst. 11:00 līdz 15:00 gan lieli, gan mazi aicināti uzspēlēt Latgaliešu spēles visai ģimenei - „Latgaliešu domino" varēs iepazīt 63 latgaliešu sadzīvē lietotus vārdus un uzzināt, cik dažādi saimniecībā lietoti priekšmeti tiek saukti latgaliešu valodā. Savukārt spēlē „Kāpsim augšā!" varēs pārbaudīt savas zināšanas gan pilsētas, gan Latgales vēsturē un dažādu vietu atpazīšanā, bet galarezultātā gan jau katram būs gandarījums par sasniegto „virsotni".

Plkst. 15:00 – atklāsim izstādi „Pasaules latgaliešu māksla" no Latgales Kultūrvēstures muzeja krājuma, kurā skatāmi daudzu slavenu latgaliešu (Jānis Gailis, Jānis Gorsvāns, Ontons Zvīdris, Kazimirs Laurs, Benjamiņš Ancāns u.c.) mākslas darbi - gleznas, skulptūras, grafikas un keramika.

Plkst. 15:00 – atklāsim arī izstādi „Latgolys dvēselis tulkam Mikeļam Bukšam 100", kas tapusi Balvu Centrālās bibliotēkas realizētā projekta ietvaros un tajā skatāmas fotogrāfijas un Miķeļa Bukša rokraksti vēstulēs, atmiņas un grāmatas no Latgales Kultūrvēstures muzeja krājuma, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rutas Cibules privātā arhīva. Izstādi papildina videomateriāli par M.Bukša dzīvesbiedres Janīnas Bukšas pēdējo viesošanos Latvijā 20.gs. 90.g. u.c.

Plkst. 15:00 – tiks prezentēta arī Latgales Kultūras centra izdevniecības izdotā Miķeļa Bukša grāmata „Latgaļu atmūda".

Plkst. 15:00 – Rēzeknes kapela „Dziga" ieskandinās jauno albūmu „Gotovs".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV