Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Andrejsalā top izrāde "Makbets.Mono."

EasyGet.lv, 06.08.2012. 12:53

31. augustā Andrejsalas teritorijā pirmizrādi piedzīvos pēc V.Šekspīra lugas „Makbets" motīviem veidotā izrāde „Makbets.Mono.", informē Dana Čerņecova un Monta Kononova.
Andrejsalā top izrāde "Makbets.Mono."

"Skatuves Mākslas Producentu fonda" vadībā Andrejsalā turpina tapt radoši projekti sadarbībā ar dažādiem Latvijas un ārvalstu iestāžu un uzņēmumu pārstāvjiem.

2011. gada 2. jūnijā savu pirmizrādi piedzīvoja režisoru Elmāra Seņkova un Jurija Djakonova veidotā izrāde "Heda". Projekta unikalitāte - Reiņa Dzudzilo veidotā scenogrāfija 3 stāvu ēkas augstumā, kur katram skatītājam paredzēta īpaša vieta. Projekts guva vērienīgus panākumus, tika izvirzīts vairākām balvām kultūras nozarē un saņēma Spēlmaņu nakts 2010/2011 žūrijas specbalvu.

Balstoties uz skatītāju atsaucību, lielu pieprasījumu un atbalstītāju motivāciju turpināt iesākto sadarbību, ir izstrādāts ilgtermiņa plāns, kas paredz līdz 2014.gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, Hedas mājā katru gadu iestudēt klasikas darbus.

Atzīmējot Šekspīra tuvojošos jubileju, 31. augustā Andrejsalas teritorijā pirmizrādi piedzīvos pēc V.Šekspīra lugas „Makbets" motīviem veidotā izrāde „Makbets.Mono.". Projekts top sadarbībā ar Britu padomi Latvijā, kas šobrīd aktualizē Lielbritānijā Olimpisko spēļu 2012 ietvaros notiekošo Kultūras olimpiādi.

Izrādes pamatā ir stāsts par Makbetu.Tā ir fantāzija par to, kā Makbets atskatītos uz tiem notikumiem, ko pieredzējis. Viņš vēlreiz izvērtē sevi, un sanākušie cilvēki, tas ir – skatītāji, ir viņa tiesātāji. Makbets sāk restaurēt notikumus atpakaļgaitā, mēģinot sevi attaisnot. Faktiski, atkārtojas tas pats dzīves scenārijs kā nebeidzams varas, godprātības un pašapliecināšanās loks. Cilvēka mūsdienu steigas un varas vājprāts. Cilvēks attiecībā pret laiku un varu.

Izrāde pēta viena cilvēka attiecības ar apkārtējo vidi, galveno personāžu atklāti parādot zem palielināmā stikla atvērtā, tai pat laikā, slēgtā telpā, kas dod iespēju ar skatītājiem runāt tiešāku valodu, esot par lieciniekiem tēla pašiznīcināšanās traģēdijā.

Idejas autori: Elmārs Seņkovs, Reinis Dzudzilo, Jurijs Djakonovs
Kostīmu māksliniece: Krista Dzudzilo
Gaismu mākslinieks: Jānis Sniķers
Skaņu mākslinieks: Uldis Sniķers
Producentes: Dana Čerņecova un Monta Kononova

*Svarīga informācija:
Pie Strēlnieku laukuma (pretī Okupācijas muzejam) skatītājus sagaidīs autobuss England, ar kuru visi tiks nogādāti pie Makbeta. Pēc izrādes autobuss skatītājus nogādās atpakaļ sākumpunktā. (Ceļš iekļauts biļetes cenā.) Neskaidrību gadījumā zvanīt uz mob.tel. +371 26063825 vai +371 26484992 .

Izrāžu datumi un laiki:
31. augusts (pirmizrāde) – plkst.19.00 (pie Strēlnieku laukuma)
1. septembris – plkst.18:00 (pie Strēlnieku laukuma)
2. septembris (izrāde iekļauta festivāla Homo Alibi programmā) – plkst.18.00 (pie Strēlnieku laukuma)
5. un 6. septembris – plkst.19.00 (pie Strēlnieku laukuma)
9. septembris – plkst. 15.00 un plkst.19.00 (pie Strēlnieku laukuma)

Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv, cena – 12 Ls; skolniekiem, studentiem, pensionāriem – 10 Ls. Skatītāju skaits ir ierobežots.

Foto: Izrādes "Makbets.Mono." publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV