Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dokumentālā filma "Versija Vera" LTV1

EasyGet.lv, 08.08.2012. 12:29

Viņas mīļākais skaitlis ir astoņi. 8. augustā plkst. 21:30 LTV1 tiks demonstrēta pilnmetrāžas dokumentālā spēle "Versija Vera"/ Version Vera. Filmas scenārija autore un režisore - Ilona Brūvere. Tēlnieces Veras Muhinas lomā iejutusies māksliniece Kristiana Dimitere.
Dokumentālā filma "Versija Vera" LTV1

1938. gadā Pasaules sasniegumu izstādē Francijā rīdziniece Vera Muhina prezentē savu monumentālo skulptūru Strādnieks un kolhozniece, tā sver 75 tonnas un ir 53 m augsta.

Tēlniece studējusi Parīzē pie Rodēna skolnieka Burdēla, kļūst par padomju nomenklatūras grandāmu Maskavā un 1945. gadā pasargā no nojaukšanas Brīvības pieminekli Rīgā.

Dokumentālā spēle tēlnieces dienasgrāmatas fragmentos stāsta par aizgājušajām laikmeta liecībām, ļaujot pārdomāt gaistošo dzīvi un acumirkļa mūžību. Filma ieguvusi četras Nacionālās kino balvas nominācijas un kļuvusi par Lielā Kristapa laureāti divās kategorijās - Labākais dokumentālā kino operators un labākais režisors.

Filmu studija Kinolats šogad pabeigusi filmēšanas periodu jaunai pilnmetrāžas dokumentālai spēlei "Tapieris" par Tango karali, krogus muzikantu, tapieri un dzīves svinētāju Oskaru Stroku. Lomās: Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa, Andris Bulis, Juris Bartkevičs, Goran Gora, Laimis Rācenājs, Gidons Grīnbergs un citi. Filmas operatore Elīna Bandēna. Producents Artis Rutks. 

Foto: Kadrs no dokumentālās filmas "Versijas Vera". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV