Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš tiekas filmā "Raganu mēnesis"

EasyGet.lv, 14.08.2012. 17:02

24. augustā plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē tiks demonstrēta Unas Celmas filma "Raganu mēnesis", informē Iveta Jēkabsone.
Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš tiekas filmā "Raganu mēnesis"

Filma "Raganu mēnesis" ir par diviem pazīstamiem un tautā iemīļotiem latviešu aktieriem - Hariju Spanovski un Andri Bērziņu.Filmas personāži vairs nevar tēlot, ka briedumā un pusmūžā ar dzīvi viss ir kārtībā. Ir nopietna slimība, ir atkarības, un šīs dzīves krīzes atsedz faktu, ka abiem veiksmīgiem un populāriem vīriem nav arī īstas skaidrības par savas dzīves jēgu un par to, kādēļ pēkšņi (vai arī pakāpeniski) daudz kas nogājis greizi.

Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš nolemj meklēt atbildes pie Latvijas dziedniekiem un cilvēkiem ar savdabīgu, alternatīvu skatu uz dzīves problēmu risināšanu. Viņi kopā veselu mēnesi apbraukā šīs "raganas" dažādās Latvijas malās.

Filma ir ar apzinātiem un neapzinātiem komiskiem elementiem – īsts "ceļabiedru dēku stāsts" jeb, kā šādu žanru sauc Holivudā, - "road movie". Pa ceļam abi ceļa biedri sastopas ne tikai ar raganām, bet arī ar parastiem cilvēkiem, ar savu publiku, negaidītā veidā arī ar komponistu Raimondu Paulu un būtnēm frakās pie pasaules gala.

Filmā, kurā spēlē aktieri, nekad nav skaidrības, kur beidzas "īstā" dzīve un sākas skatuve.Tāpat arī filmā, kas uzņemta pie raganām, nekad nevar zināt, kur ir robeža starp ikdienu un kādu citu realitāti.

Filmas režisore - Una Celma, projekta vadītāja un producente - Dace Siatkovska, operators - Aleksandrs Grebņevs, skaņas režisors un skaņas operators - Jevgēņijs Kobzevs, komponists - Raimonds Pauls. Lomās - Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš.

Filmu "Raganu mēnesis" skatītāji laipni aicināti noskatīties 24. augustā plkst 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā. Biļetes būs iespējams iegādāties uz vietas filmas demonstrēšanas dienā. Biļetes cena - 1 Ls.

Foto: Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš filmā "Raganu mēnesis". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV