Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Rīgas svētkos "Veto Magazine" atvērs tekstu darināšanas darbnīcu

EasyGet.lv, 15.08.2012. 09:30

Kultūras žurnāla "Veto Magazine" komanda Rīgas centrā atvērs tekstu darināšanas darbnīcu, kurā ikviens varēs piedalīties kolektīvu sacerējumu veidošanā. Tekstu radīšana notiks 18. augustā Rīgas svētku ietvaros Vecrīgā, laukumā pie grāmatu nama "Valters un Rapa", informē "Veto Magazine" pārstāvji.
Rīgas svētkos "Veto Magazine" atvērs tekstu darināšanas darbnīcu

Tekstu darbnīca lūkos atrast 21. gadsimta atbildi uz jautājumiem 'kur rodas teksts?' un 'kam tas pieder?'. Lai arī tekstus ikdienā sacer un rada ikviens, taču ne katram rakstītajam vārdam piedēvējama literāra vērtība. Darbnīcā būs iespēja turpināt citu iesāktus tekstus un ieraudzīt brīdi, kad no daudzkārt rakstītiem vārdiem rodas neparasts vēstījums.

Tekstu darināšana notiks izklaidējošu spēļu veidā, un tajā vienlīdz interesanti būs iesaistīties visu paaudžu rakstītpratējiem. Drukājot uz rakstāmmašīnas, ikviens varēs iejusties pagājušā gadsimta rakstnieka tēlā, būs iespēja atcerēties ābečnieku centienus radīt pirmos vārdus, kā arī darbnīcā katrs varēs pamēģināt ar vienu vienīgu teikumu pārspēt visu jelkad uzrakstīto literatūru. Tekstu radīšana notiks laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00.

Kolektīvi sacerētie teksti nonāks 21. gadsimta bibliotēkā - savdabīgā nemitīgi augošā audiovizuālā tvitera instalācijā, ko varēs vērot visas dienas garumā. Darbnīcas apmeklētājiem un speciāli šai instalācijai radītā tviterkonta @VETO_tvitotava sekotājiem būs iespēja tikt pie "Valters un Rapa" dāvanu kartēm. Jau šobrīd ikviens tvitera lietotājs var uzsākt sekošanu minētajam kontam, tādējādi liekot pamatus tviterinstalācijai. Uz vietas tapušos tekstus varēs dzirdēt arī jaunā repa izpildītāja Edavārdi (www.edavardi.lv) interpretācijā.

"Veto" tekstu radīšanas darbnīca ir viens no vairākiem pasākumiem, kas veltīti AS "Valters un Rapa" 100 gadu jubilejai. Brīvdabas lasītavā, kas sestdien tiks atvērta laukumā pie grāmatu nama, notiks arī dažādas citas aktivitātes.

Notikumi "Valters un Rapa" brīvdabas lasītavā sāksies plkst. 11.00, kad rakstnieces un režisores Kristīnes Želves un pasākumu kuratores Gundegas Skudriņas vadībā notiks vēlās brokastis ar mediju pārstāvjiem un spožām laikmeta personībām. Laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00 viesi varēs ciemoties dzejnieces Ērikas Bērziņas darbistabā, kur būs iespēja iepazīties ar lielisku literatūru žurnāla "Mans Mazais" grāmatplauktā, kā arī tikties ar Ērikas draugiem – dzejniekiem Kārli Vērdiņu, Inesi Zanderi un Ingmāru Balodi.

Blociņu šūšanas ateljē ikviens varēs tikt pie pašdarinātas pierakstu klades, bet Sprīdīša namiņā notiks spēles un izrādes.
16.00 uzstāsies tekstgrupa "Orbīta", savukārt 17.00 notiks dzejas slams (www.totaldobze.com, pieteikšanās uz vietas vai arī iepriekš pa e-pastu: katrina.vastlave@gmail.com), tā uzvarētājam – 100 Ls no "Valters un Rapa".

Foto: Rainis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV