Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

LTV rīkotā akcija „Top Latvijas Likteņdārzs! " – jau piektdien

EasyGet.lv, 23.08.2012. 10:43

24. augustā norisināsies Latvijas Televīzijas un Kokneses fonda rīkotā vērienīgā atbalsta akcija topošajam Likteņdārzam – nacionālam un Eiropas līmeņa kultūras projektam.

Tiešraidei LTV radošā komanda izvēlējusies simbolisku vietu – Likteņdārza amfiteātri. Tā ir pati centrālā, akcentētākā dārza daļa, un tā ir izveidota par 2010. un 2011. gadā ziedotajiem līdzekļiem, tai skaitā, LTV atbalsta akcijās savākto finansējumu. Skatītājiem būs iespēja redzēt šo savdabīgo brīvdabas estrādi, kurā šoreiz būsim kopā ar Liepājas teātra aktieriem un mūziķiem.

Dramaturģiskajam uzvedumam, ko veidojis Herberts Laukšteins, cauri vijas krasts kā simbols un jēdziens. Tas ir krasts, kas emocionāli atsauks atmiņā to krasta līniju, kas izzuda skatienam Otrā pasaules kara bēgļiem, atstājot Latviju pa jūras ceļu. Tas ir krasts, kas šodien simboliski izplēn visiem, kuri atstāj mājas un ģimeni, ekonomisku iemeslu vadīti. Aicināsim atkal ieraudzīt un nepazaudēt mūsu kopīgo krastu!

Likteņdārzam piektdienas vakarā savu talantu ziedos Liepājas teātra aktieri Anita Kvāla, Inese Kučinska, Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Egons Dombrovskis, Viktors Ellers, Everita Pjata, Kaspars Kārkliņš, Pēteris Lapiņš., Anete Berķe, Armands Kaušelis, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Ilze Būde, Ilze Jura, Inese Jurjāne, Kaspars Gods, Leons Leščinskis, Madara Melne, Marģers Eglinskis, Jānis Dreiblats. Piedalīsies mūziķi Valts Pūce, Raimonds Ozols, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Normunds Kalniņš un Reinis Lapa. Tiešraidi no Likteņdārza vadīs žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste.

No pulksten 21.15 aicinām piedalīties LTV ziedojumu akcijā „Top Latvijas Likteņdārzs!". Piezvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6389, jūs ziedosiet 1 latu Skatu terases tapšanai.

Tiešraide vienlaikus varēs skatīties arī Latvijas Televīzijas interneta mājas lapā – www.ltv.lv.

LTV projektu „Top Latvijas Likteņdārzs!" uzsāka 2009. gada augustā, un šī būs jau ceturtā LTV pārraidītā akcija no Likteņdārza, kuras mērķis ir vākt ziedojumus kāda konkrēta darba posma paveikšanai šajā unikālajā dabas un piemiņas parkā. Šoreiz tā ir Skatu terase Daugavas krastā, kuras izbūvei ir nepieciešams savākt 35 000 latu. Skatu terases būvniecība ir uzsākta augusta vidū, tās pabeigšana plānota jau šī gada rudenī. No jauno arhitektu Lauras Lauderes un Didža Jaunzema iecerētās Skatu terases pavērsies plašs skats uz Daugavu un Kokneses pilsdrupām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV