Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Vera Singajevska saraksta atmiņu stāstu grāmatu

EasyGet.lv, 24.08.2012. 09:08

Izdevniecībā "Upe tuviem un tāliem" izdota leģendārās latviešu aktrises Veras Singajevskas atmiņu stāstu grāmata "Mans mūžs".

„Ik vakaru, kad satumst un ielās norimst skaļie trokšņi, es sēžu uz gultas malas, šūpoju kājas un ļaujos atmiņām. Man liekas, ka atmiņas ir mans privātīpašums. Kad gribu, paveru atmiņu vārtiņus, ieaicinu jūs savā dzīves dārziņā, bet, kad vairs negribu, vārtiņus aizveru, kaut ko atstājot tikai sev," Singa raksta ievadvārdos.

Kad izdzīvoti ilgi gadi, tad atmiņā paliek labais un vērtīgais. Tas, kā dēļ ir bijis vērts dzīvot. Singa savu dzīvi izstāsta nelielās dzīves ainiņās, kas ir tik gaišas un labestīgas, ka vietumis atgādina pasaku. Pasaku par to, ko vienkārša meitene savā ceļā spēj piedzīvot. Aktrises mūžs atspoguļo vai veselu laikmetu, un katrs, kurš bijis pēckara vai padomju laika bērns, ir bijis draugos ar viņas atveidotajiem tēliem - Šuru Tičinkinu, Peksi un, protams, ar Karlsonu.

Grāmatā neatradīsiet teātra intrigu risinājumus vai ko "dzeltenu". Te atradīsiet pateicību ne tikai tuvajiem, bet arī kolēģiem un liktenim. Bet pāri visam teiktajam staro gaišais spīts, kas neatlaidis sapni par teātri un lomām, kuras atcerēsimies vienmēr.

Grāmatai pievienots arī kompaktdisks ar aktrises balss ierakstiem no lomām teju pusgadsimta laika nogrieznī.

Grāmata "Mans mūžs" izdota ar hokeja kluba „Dinamo Rīga" un komandas līdzjutēju atbalstu.

Grāmatas ''Mans mūžs " prezentācija notiks Latvijas Dzelzceļa Kausa 2012 turnīra laikā 25. augustā plkst. 18 00 Arēnā Rīga, LMT biznesa kluba restorānā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV