Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Lija Brīdaka jubilejā izdod dzejoļu krājumu

EasyGet.lv, 31.08.2012. 10:30

Septembrī patiešām zied virši. Varbūt tāpēc šādu zīmīgu nosaukumu "Virši iezied atvasaru" latviešu dzejniece un rakstniece Lija Brīdaka (dz.1932) izvēlējusies savam jaunajam dzejoļu krājumam, kurš iznāk tieši rakstnieces apaļās jubilejas reizē 3. septembrī, informē Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas daļa.
Lija Brīdaka jubilejā izdod dzejoļu krājumu

Krājumā sakārtoti jaunākie dzejoļi, kuri radušies pēdējo gadu laikā rakstnieces sirds nemierā par to, kas notiek mums tuvākā un tālākā pasaulē. No agrāk izdotajām grāmatām iekļauti tie dzejoļi, kas papildina vienmēr būtiskās, nezūdošās pamattēmas, no kurām veidojas cilvēka personība un mūžs.

Starp liriskajām rindām ieskanas ironiskās, jo attieksme pret dzīves dažādību nemēdz izpausties vienveidīgi.

Apgādā Zvaigzne ABC iznācis arī Lijas Brīdakas eseju krājums "Gadskārtu sarunas", kas nu jau kļuvis par bibliogrāfisku retumu un divu autoru grāmata "Zem sargeņģeļa spārna", kas stāsta par aktrisi un astroloģi Akvelīnu Līvmani.

Pati jubilāre par krājumu "Virši iezied atvasaru" saka: "Dzejoļus es rakstu sev, lai norakstītu no sirds to, kas uzvandās vai ilgi gremžas un nedod mieru. Tomēr tie neguļ klusi atvilktnē, bet cenšas pie citiem cilvēkiem tikt, grib pārbaudīt, vai spēj kādu uzrunāt, likt ieviļņoties līdz. Vēlas satikties, saprasties.

Es ielūdzu uz savām viršu laika noskaņām! Vēl ziedos bites un kamenes dejo šīs vasaras pēdējo deju. Vēl saule nav atdzisusi debesīs. Vēl mums ir laiks!"

Pirmdien, 3. septembrī, plkst.16.00 Rīgā, K. Valdemāra ielā 6, Zvaigznes prezentāciju telpā (ieeja caur grāmatnīcu) notiks Lijas Brīdakas jaunā krājuma "Virši iezied atvasaru" atvēršanas svētki un jubilāres sumināšana. Pasākumu vadīs rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, dzeju lasīs aktrises Akvelīna Līvmane un Mudīte Šneidere.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV