Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aicina iepazīt starpkaru izklaides mūziku un deju Rīgā

EasyGet.lv, 06.09.2012. 10:22

Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 12. septembrī, plkst. 17:30 notiks pasākums "Orķestris un deju grīda", kurā varēs iepazīt izklaides mūziku 1930. gadu Rīgā, mācīties populārākās tā laika dejas, kā arī uzzināt par slavenākajām izklaides vietām un kultūras personībām, kas tajās pulcējās, informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.

20. gs. 20. un 30. gadi bija īpaši spilgts posms Rīgas izklaides dzīvē, kad Elizabetes ielas centrālā daļa pat tika dēvēta par Mazo Brodveju. Pasākumā skanēs tā laika iecienītākās modes dejas – tango, fokstrots, valsis, lambetvoks – gan dzīvajā izpildījumā, gan 30. gadu skaņu ierakstos. Uzstāsies kvartets Undertango: Mārtiņš Zilberts (klavieres), Indulis Cintiņš (vijole), Evita Dūra (akordeons), Viktors Veļičko (kontrabass). Nozīmīgu Undertango repertuāra daļu veido 30. gadu tango, turklāt īpaši šim pasākumam kvartets iestudē arī jaunus skaņdarbus.

Ar deju soļiem iepazīstinās dejotājs, deju studijas DanceSTAR pasniedzējs Intars Upenieks. Pasākuma noslēgumā apmeklētāji varēs paši izmēģināt iemaņas 30. gados populārajās dejās.

Pasākumu vadīs Līva Pugoviča, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 3, 00; maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV