Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sēņu dienas Latvijas Dabas muzejā

EasyGet.lv, 07.09.2012. 10:42

No 12. līdz 16. septembrim Latvijas Dabas muzejā būs aplūkojama ikgadējā izstāde „Sēņu dienas", kurā ikviens interesents ir aicināts iepazīt Latvijas sēņu dažādību, informē muzeja Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļa.
Sēņu dienas Latvijas Dabas muzejā

Ja meteorologu prognozes par siltu un lietainu septembri apstiprināsies, tad izstādē sagaidāma liela sēņu daudzveidība. Šī ir viena no retajām Latvijas Dabas muzeja rīkotajām izstādēm, kurā apskatāmais materiāls tiek atjaunots katru dienu, tādēļ to ir vērts apmeklēt atkārtoti. Šogad izstādē būs unikāla iespēja klātienē aplūkot arī septembra sākumā Latvijā atrasto ēdamo savvaļas trifeli.

Sēņu izstādes Latvijas Dabas muzejā notiek jau vairāk nekā 60 gadus, tajās ir aplūkojamas kā ēdamas un neēdamas, tā arī Latvijā reti sastopamas un pat aizsargājamas sēnes.

Mazajiem sēņotājiem izstādē būs iespēja mācīties pazīt sēnes pēc izskata un smaržas, trenēties to noteikšanā, pētīt dažādas sēņu daļas palielinājumā un darboties ar „Sēņu alfabētu". Savukārt skolēnu grupas aicinām pieteikties uz nodarbībām par sēnēm gan izstādes, gan nākamās nedēļas laikā (no 13. līdz 21.septembrim).

Kaut gan sēņošana Latvijā ir tradicionāla un sēņu lietošana uzturā populāra, iesakām izstādes laikā izmantot iespēju konsultēties ar muzeja mikologiem, lai iegūtu jaunas zināšanas, pasargātu sevi un savus tuvos no saindēšanās. Speciālists vislabāk sēni var atpazīt, to aplūkojot un izpētot, tādēļ nepazīstamas sēnes, nākot uz izstādi, var ņemt līdzi. Ja tā izrādīsies izstādē neesoša sēņu suga, tad, iespējams, tā nonāks muzeja eksponātu vidū.

Izstādes atklāšana 12. septembrī plkst. 10:00 notiks muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks: T. – 10.00 – 19.00, C. – 10.00 – 19.00, P. – 10.00 – 19.00, S., Sv. – 10.00 – 17.00. 

Foto: Atgādinām, ka nezināmas un iepriekš neredzētas sēnes uzturā lietot nav ieteicams! Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV