Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Survival Kit" aicina uz diskusijām, grāmatu atvēršanu un koncertiem

EasyGet.lv, 07.09.2012. 13:55

No 10. līdz 16. septembrim laikmetīgās mākslas festivāls „Survival Kit" aicina diskusijām, grāmatas „Atsedzot neredzamo pagātni" atvēršanu ar Hardijam Lediņam veltītu performanci, kurā uzstāsies Andris Indāns, Stropu Jurka, Normunds Griestiņš, Toms Auniņš, Indriķis Ģelzis un Anna Ķirse Auniņa, un dažādiem citiem notikumiem. Izstādes ietvaros norisināsies arī revolucionāru manifestu rakstīšanas darbnīca, kam sekos grupas „Maukas" uzstāšanās un „Soundarcade" un grupas „Tesa" kopprojekta „Bigband" muzikālais sarīkojums, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Zīda.
„Survival Kit" aicina uz diskusijām, grāmatu atvēršanu un koncertiem

„Survival Kit" izstāde Tabakas Fabrikā, Miera ielā 58, ir apskatāma katru darba dienu no plkst. 15:00 līdz 21:00, savukārt brīvdienās apmeklētāji gaidīti no plkst. 12:00 līdz 19:00. Ieejas biļete jāpērk tikai vienu reizi un ir derīga uz pilnīgi visiem ar „Survival Kit" saistītajiem pasākumiem – skolēniem, studentiem, pensionāriem: 0,50Ls, pieaugušajiem: 1,00Ls, turklāt arī šogad iespējams pieteikt grupu ekskursijas. Visa notikumu programma pieejama www.survivalkit.lv.

Pirmdiena, 10. septembris

17:30 Rīga 2014 telts Esplanādē: P.S. Parka sarunas & Ideju stādīšanas performance. Piedalās: māksliniece Laura Prikule, radošās grupas „Serde" pārstāve Signe Pucena, māksliniece Kamilla Bernere (DK), pētniece Anna Žabicka, ainavu arhitekte Daiga Veinberga, projekta „Radi Rīga" pārstāve Helēna Gūtmane, Pilsēats attīstības departamenta pārstāvji u.c.

19:00 Tabakas Fabrikā performances: mākslinieki Jussi Kivi (FI)& Kristaps Gulbis (LV).

Otrdiena, 11. septembris

18:00 Tabakas Fabrikā diskusija: Mākslas festivālizācija v.s. kritiskā tradīcija. Dalībnieki: Igaunijas Laikmetīgās mākslas festivāla „ART IST KUKU NU UT" radošā direktore Rael Artela, Mindaugas triennales pāstāvis, „Tēlniecības kvadriennāle Rīga" kurators Aigars Bikše, mākslas kritiķe un kuratore Ieva Astahovska, Cēsu mākslas festivāla vizuālās mākslas programmas kuratore Astrīda Rogule, mākslas kritiķe un kuratore Ieva Kulakova u.c.

Trešdiena, 12. septembris

17:00 Tabakas Fabrikā improvizācijas virtuve & mākslinieku performance: Sesa Jergensena & Geirs Tore Holms (NO).

Ceturtdiena, 13. septembris

19:00 Tabakas Fabrikā grāmatas prezentācija: „Atsedzot neredzamo pagātni". „Survival Kit" ietvaros norisināsies unikāla grāmatas pirm-atvēršana, sarunas ar tās radītājiem un atbalstītājiem, kā arī īpaša performance par godu māksliniekam Hardijam Lediņam, kurā uzstāsies: Andris Indāns, Stropu Jurka, Normunds Griestiņš, Toms Auniņš, Indriķis Ģelzis, Anna Ķirse Auniņa.

Piektdiena, 14. Septembris

18:00 Tabakas Fabrikā Manifestu rakstīšanas meistardarbnīca: Lēnās revolūcijas – Kārlis Vērdiņš. Interesentus lūdzam pieteikties, rakstot uz e-pastu: neviens@gmail.com. Uzstājas grupa „Maukas". Tikšanās vieta – konspiratīvais dzīvoklis ēkas '1985' otrajā stāvā.

Visas dienas garumā Aizputē: radošā nometne „Āboļošana". Vairāk informācijas: http://renewable.rixc.lv/.

Sestdiena, 15. septembris

18:00 Tabakas Fabrikā, Otrā stāva konspiratīvais dzīvoklis, ēka '1985': Teksta lasījumi un diskusijas: Lēnās revolūcijas. Muzikāls sarīkojums: „Soundarcade" un grupas „Tesa" kopprojekts „Bigband".

Par „Survival Kit"

„Survival Kit" ir starptautisks laikmetīgās mākslas festivāls, kuru organizē Laikmetīgās mākslas centrs, ik gadu ar jauniem tematiskajiem uzsvariem aicinot māksliniekus un publiku vērot, komentēt un rīkoties. 2012. gada laikmetīgās mākslas festivāla „Survival Kit" fokuss ir „downshifting" jeb „lēnā dzīvošana", kas aicina kritiski izvērtēt ierastos veiksmes priekšstatus, līdzsvarot laiku starp darbu un atpūtu, pievērsties personības pilnveidošanai.

Vairāk informācijas: www.survivalkit.lv

Foto: Survival Kit 4 atklāšana. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV