Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Māksla XO" galerija piedalās starptautiskā laikmetīgās mākslas izstādē Berlīnē

EasyGet.lv, 10.09.2012. 09:06

"Māksla XO" galerijas ekspozīciju izstādē Preview Berlin 2012 veidos jaunākie Kristapa Ģelža, Gintera Krumholca, Guntara Sietiņa un Janas Briķes darbi, informē galerijas pārstāvji.
„Māksla XO" galerija piedalās starptautiskā laikmetīgās mākslas izstādē Berlīnē

No 13. līdz 16. septembrim Vācijas galvaspilsētā Berlīnē - vēsturiskajā Tempelhof lidostā jau astoto reizi norisināsies starptautiska laikmetīgās mākslas mesa Preview Berlin – The Emerging Art Fair 2012. Ik gadu Preview Berlin piedāvā aptuveni 60 mākslinieku darbus no vairāk nekā 10 valstīm. Šogad tās būs galerijas no 14 valstīm – Austrijas, Kolumbijas, Vācijas, Francijas, Japānas, Latvijas (Māksla XO galerija), Meksikas, Polijas, Lihtenšteinas, Rumānijas, Šveices, Spānijas, Nīderlandes un Turcijas.

Pamatojoties uz Preview Berlin organizatoru uzaicinājumu, „Māksla XO" galerija jau trešo gadu piedalās un ir izveidojusi īpašu Latvijas mākslinieku darbu kolekciju Preview Berlin 2012. Tie būs Kristapa Ģelža jaunākie autortehnikā izpildītie darbi – „plastikāta gleznas", kur slāni pār slāni klāj dažādu sintētisku materiālu - iepirkumu maisiņu krāsas un struktūras, no mākslinieka 2012. gada personālizstādes „Viela pārdomām"( izvirzīta arī Purvīša balvai 2013).

Konceptuāli turpinot „plastmasas" tēmu, kolekcijā iekļauta Gintera Krumholca skulptūra „Mārtiņš" (2011, poliestera sveķi/krāsa, 240x70x70) no tēlnieka personālizstādes "MAYDAY!" (izvirzīta Purvīša balvai 2013). Skulptūra iecerēta kā ekspozīcijas dominante – kā smeldzīga ironija par saturu - mūžseno „ideālā vīrieša" tēmu, gan formu – popkultūras uzbāzīgo krāsainību.

„Māksla XO" galerijas ekspozīcijas trešā autore ir gleznotāja Jana Briķe, kuras tēli formas ziņā arī atgādina sintētiskas un sastingušas lelles, bet saturiski vēl smeldzīgāk un atklātāk par Gintera Krumholca un Kristapa Ģelža darbiem stāsta un flirtē ar klišejisko ikonogrāfiju, kas satopama mūsdienu mēdiju vidē un patērētāju sabiedrībā. Ar Janas Briķes doto hipertrofizēto vizuālo atspoguļojumu tie mēmi vērš savu tukšo skatienu kaut kur pāri, ārpusē, bet ne tieši uz skatītāju. Preview Berlin 2012 izstādei māksliniece sagatavojusi īpašu septiņu gleznu ciklu un animācijas filmu „Elpa", kas, pateicoties Preview Berlin šī gada sadarbības partneriem Sony Center Berlin, izstādes laikā tiks demonstrēta uz Sony Center ekrāna Potsdama laukumā.

Foto: Jana Briķe, "Meitene un sudrablapsa". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV