Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rihards Zaļupe saņem balvu par mūziku izrādei

EasyGet.lv, 12.09.2012. 13:59

Komponists Rihards Zaļupe Baltijas teātra festivālā, kas norisinājās Tartu drāmas festivāla ietvaros no 3. līdz 9. septembrim Igaunijā, saņēmis augstāko žurijas vērtējumu par darbu izrādē "Dzejtaurenis".
Rihards Zaļupe saņem balvu par mūziku izrādei

Izrāde "Dzejtaurenis" tiek veidota uz laikmetīgās dejas, zīmējumu un mūzikas saspēles principiem. Viens no pamata personāžiem ir mūzika, kuru katrā izrādē uzbur pats komponists Rihards Zaļupe, kura sniegumu festivāla žūrija atzinusi par izcilu jeb "exellence in music".

"Tas bija pilnīgi negaidīti! Es patiesībā sākumā nesapratu, kas tā ir par balvu un par ko. Tādēļ palūdzu, lai man atsūta diploma attēlu epastā, lai varu to redzēt ar savām acīm. Man patiess prieks, ka manu sniegumu ir novērtējusi starptautiska žūrija, jo katra izrāde man pašam ir kas jauns un katru reizi rodas jaunas krāsas spēlējoties ar Dzejtaureni. Es gribētu pateikt paldies manai skatuves kolēģei Elīnai Breicei, kura papildina manu mūziku ar deju un stāstu – bez viņas noteikti mūzika neizklausītos izcila, jo mēs esam viens vesels! Paldies režisoram Varim Klausītājam par iespēju piedalīties šajā rotaļā. Kā arī paldies visai Dzejtaureņa radošajai komandai par milzīgo ieguldīto darbu! " saka Rihards Zaļupe.

Nākamā "Dzejtaureņa" izrāde tiek plānota Spēlmaņu Nakts festivāla ietvaros, kur "Dzejtaurenim" piešķirtas divas nominācijas. Festivāls norisināsies no 16. līdz 23. novembrim. Izrādes datums vēl tiks precizēts.

Sekojiet informācijai: www.greenrivermusic.lv

Foto: Rihards Zaļupe izrādē "Dzejtaurenis". Foto (c) Jānis Teilāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV