Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aicina uz tikšanos ar „vijoļu krusttēvu" Zigurdu Elsbergu

EasyGet.lv, 12.09.2012. 15:07

Trešdien, 19. septembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz sarīkojumu "Vijoļu krusttēvs", informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile. Pasākumā būs iespēja tikties ar Latvijā pazīstamo vijoļbūves meistaru un instrumentu ekspertu Zigurdu Elsbergu, kuram 11. septembrī apritēja 80 gadi.

Apmeklētāji varēs uzzināt par Zigurda Elsberga mūziķa gaitām, nozīmīgo darbību lociņintrumentu restaurācijā un eksperta amatā, kā arī dalību raidlugas Sniegbaltītes skola tapšanā.

Sarīkojumu bagātinās fotouzņēmumi, skanēs Latvijā unikāli un vēsturiski nozīmīgi instrumenti, kurus restaurējis Zigurds Elsbergs. Uzstāsies čelliste Inga Sunepa, pianiste Ilze Dzērve, altists Arigo Štrāls un vijolnieks Jurijs Savkins.

Sarīkojumu vadīs muzikoloģe Inese Žune, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā bērniem iespēja piedalīties muzeja nodarbībā.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstādes apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV