Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dabas muzejā notiks Dabas vakars „Par un ap sēnēm"

EasyGet.lv, 24.09.2012. 11:31

27. septembrī plkst. 18:00 Latvijas Dabas muzejā norisināsies Dabas vakars „Par un ap sēnēm", kurā muzeja Botānikas nodaļas vadītāja Inita Dāniele un Latvijas Universitātes ilggadējais mikologs Dr. Edgars Vimba stāstīs par sēnēm, sēņotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem un pārpratumiem, kas rodas saistībā ar sēnēm.

Latvieši ir vieni no aktīvākajiem sēņotājiem Eiropā. Mēs sēnes uzturā lietojam jau izsenis, kas daudzām citām tautām ir pārsteigums. Lai gan kopumā esam labi sēņu pazinēji, nereti tomēr rodas pārpratumi un pat traģiski gadījumi. Vēl joprojām sabiedrībā valda maldīgi uzskati un stereotipi, par kuriem mikologiem atliek vien pasmaidīt. Tādēļ Dabas vakarā piedalīties un konsultēties ar vieniem no Latvijas labākajiem speciālistiem aicināts ikviens interesents, kam radušās kādas neskaidrības vai jautājumi par sēnēm.

Dabas vakara apmeklētāji varēs noskaidrot atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par sēnēm, uzzināt interesantākos atgadījumus no sēņu pētnieku pieredzes un apgāzt stereotipus, kā, piemēram, vai pēc garšas vai smaržas var pateikt, vai sēne ir ēdama? Izrādās, ka nevar. Daudzām indīgām sēnēm var būt laba garša un smarža. Piemēram, indīgākā Latvijas sēne zaļā mušmire smaržo pēc medus un garšo pēc riekstiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV