Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Aicina iesniegt darbus izstādes "Grafika-S" konkursā

EasyGet.lv, 24.09.2012. 14:43

Pilsētas izstāžu zāle "Rīgas Mākslas telpa" un biedrība „Grafikas kamera" izsludina konkursu Latvijas autoru laikmetīgās grafikas mākslas izstādei "Grafika-S". Konkursam ir aicināti pieteikties visi Latvijā dzīvojoši un strādājoši mākslinieki, līdz 2013. gada 31. martam iesniedzot vienu darbu vai darbu ciklu.

Grafika tradicionāli ir mākslas darbs, kas iegūts, veicot novilkumu no plates, kurā zīmējums veidots kādā no grafikas tehnikām. Laikmetīgā grafika ietver ne tikai tradicionālu grafikas tehniku lietojumu, bet arī konceptuālas mākslas formas, paplašinot grafikas jēdzienu. Izstādes konkursā var pieteikt grafikas darbus, animāciju (kas balstīta grafikā) un konceptuālus darbus.

Izstāde, kura norisināsies „Rīgas Mākslas telpā" no 2013. gada 14. novembra līdz 2014. gada 5. janvārim, būs plašs un izzinošs ieskats mūsdienu grafikas mākslā Latvijā. Tās misija ir meklēt un parādīt grafikas tehniku un laikmetīgās mākslas saskares punktus.

Iesniegtos mākslas darbus divos posmos izvērtēs starptautiska žūrija. Tās sastāvā būs laikmetīgās grafikas teorētiķis Ričards Noiss (Richard Noyce), Ludviga muzeja Grafikas kolekcijas kuratore Jūlija Frīdriha (Dr. Julia Friedrich) un no Latvijas ekspertiem mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs Guntars Sietiņš, māksliniece un biedrības „Grafikas kamera" biedre Ilze Lībiete, mākslas zinātniece un „Rīgas Mākslas telpa" kuratore Inga Šteimane. Izstādes konkursa galvenā balva būs 2000 lati un vēl divas balvas katra 1000 latu vērtībā.

Pilns konkursa nolikums un darbu iesniegšanas apraksts ir pieejams „Rīgas Mākslas telpas" interneta vietnes „Jaunumu" sadaļā: http://www.makslastelpa.lv/lv/news/view/iesniedz-darbus-izstades-grafika-s-konkursa-3; http://artspace.riga.lv/lv/izstades/pasakums?izspas=409

Lai saņemtu pieteikuma veidlapu vai uzzinātu vairāk par konkursa nolikumu, rakstiet uz e-pastu: laima.rudusa@riga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV