Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rituma Ivanova darbi iekļauti vērienīgā izstāde Vācijā

EasyGet.lv, 26.09.2012. 12:01

Latvijas gleznotājs Ritums Ivanovs un viņa mākslas darbi piedalīsies Vācijā izstādē "From Head To Toe: Human Images in the focus of the Würth Collection", kas notiks Würth kolekcijā Vācijā. Ivanova darbi tiks iztādīti kopā ar tādiem pasaulē nozīmigiem māksliniekiem kā Gerhard Richter, Jake un Dinos Chapman, Max Ernst, David Hockney, Alex Katz, Amedeo Modigliani, arī Picasso, Klimt, Warhol un Mondrian.
Rituma Ivanova darbi iekļauti vērienīgā izstāde Vācijā

Kolekcijas izstāde "From Head To Toe" ietver 200 darbus no Würth kolekcijas 100 māksliniekiem. Izstādīta 2 600 kvadrātmetros, izstāde no dažādiem skatu punktiem izgaismo uztveri par skaistumu, nepastāvību, ekspresīvu spēku, sevis iztaujāšanu un cilvēka formas standartizāciju un aicina aizraujošā diskursā, kas skar izmaiņas un limitus cilvēka attēlā.

Saikne starp Würth kolekciju un gleznotāju Ivanovu aktivizējās pēc veiksmīgas sadarbības ar Annu Sausverdi-Ellger, kura kopš 1986 veicina Latvijas mākslas rādīšanu Ņujorkā, Londonā, Pekinā un kopš 90. gadu sākumā arī Vācijā. Sausverde-Ellgeres kundze vada galeriju art promotion02.

Izstādi pavada apjomīgs mākslas katalogs, kurā iekļauti arī Ivanova darbi.

Mākslas kolekciju, kura pamatus ielika Reinholds Würths 1960. gados, šodien veido aptuveni vairāk nekā 15 000 mākslas darbu. Tie galvenokārt pārstāv glezniecību, grafiku un skulptūru, kuri radīti laika posmā starp 19.gadsimta beigām un mūsdienām. Blakus klasiskam mūsdienīgumam, kas uzņemas aizvien lielāku nozīmi un kas ir iespaidīgi pārstāvēta kolekcijā ar tādu mākslinieku darbiem kā piemēram Max Beckmann, Max Ernst, Ernst Ludwig Kirchner, Edvard Munch, Emil Nolde vai Pablo Picasso, kolekciju papildina skulptoru darbi no Eduardo Chillida, Tony Cragg, Alfred Hrdlicka, Robert Jacobsen, Anish Kapoor, Henry Moore un Bernar Venet. Pārstāvēti ir arī Hans Arp, Horst Antes, Georg Baselitz, Max Bill, Christo & Jeanne-Claude, Anselm Kiefer, Bernhard Luginbühl un citi.

Izstāde būs atvērta līdz 2013. gada 2. jūnijam.

Foto: Izstādes publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV