Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zīmēšanas nodarbība bērniem un pieaugušajiem "Es un Māksla"

easyget.lv, 18.05.2007. 11:30 | komentāri (1)

Kopš 2000.gada Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiek izglītības programma Es un Māksla – zīmēšanas nodarbības bērniem un pieaugušajiem. Tās ieguvušas lielu popularitāti apmeklētāju vidū, piesaistot arvien vairāk interesentu.
Zīmēšanas nodarbība bērniem un pieaugušajiem "Es un Māksla"

Galerijas:

Profesionālo mākslinieku (sākumā gleznotājas Aijas Zariņas, bet no 2002.gada – mākslinieces Baibas Sprances) vadībā brīvā, interaktīvā veidā programmas dalībnieki apgūst mākslas radīšanas procesu – no teorijas līdz praksei, no latviešu profesionālās mākslas sākumiem līdz mūsdienu koncepcijām. Programmas uzdevums ir iepazīstināt apmeklētājus ar mākslas darba veidošanas principiem (kas ir kompozīcija, forma, krāsa, līnija, faktūra u.c.), mācīt patstāvīgi vērtēt mākslas darbu.

Katra nodarbība sākas ar sarunām un turpinās ar zīmēšanas uzdevumu, kurā iegūtās atziņas var pārbaudīt praksē.
Ik gadu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (Torņa ielā 1) tiek organizētas labāko darbu noslēguma skates, kas parāda veiksmīgākos oriģināldarbu traktējumus audzēkņu zīmējumos un viņu individuālo radošo pašizpausmi.
Zīmēšanas nodarbības notiek ceturtdienās plkst. 15:00 – 17:00 un sestdienās plkst. 11:00 – 13:00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā K.Valdemāra ielā 10a pastāvīgajās ekspozīcijās un jaunākajās izstādēs.

Papīru un kartonu, kā arī spilvenus sēdēšanai piedāvā muzejs, krāsainos eļļas pasteļus jāņem līdzi pašiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV