Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Putnu dārzs Latvijas Dabas muzejā

EasyGet.lv, 28.09.2012. 13:13

No 3. līdz 14. oktobrim Latvijas Dabas muzejā būs skatāma izstāde „Putnu dārzs".

Izstādē būs aplūkojami putnu audzētājas Jeļenas Kustovas un kolekcionāra Jurija Dmitrijeva dekoratīvie putni: fazāni, tītari, amadīnas jeb punduržubītes, papagaiļi, kanārijputniņi, mājas ūbeles, baloži, vistas, kā arī paipalas, to mazuļi un daudzi citi.

Jurijs Dmitrijevs ir Eiropā lielākās paipalu kolekcijas īpašnieks un šobrīd Latvijā vienīgais starptautiskais dekoratīvo putnu eksperts – tiesnesis. Savukārt Jeļena Kustova ir Latvijā vadošā dekoratīvo putnu audzētāja un pirmās mājas dziedātāju un dekoratīvo putnu audzētavas „Putnu impērija" īpašniece mūsu valstī.

Dekoratīvie putni ir laba izvēle dzīvniekus mīlošajiem, taču pārāk aizņemtajiem cilvēkiem, jo tie ir ļoti viegli kopjami. Istabas putnus var izvēlēties visdažādākajām gaumēm, piemēram, punduržubītes ir neuzbāzīgas un dzīvespriecīgi čalojošas, papagaiļi ir ļoti gudri un rosīgi, savukārt ūbeles ir graciozas, bet to dūdošana nomierinoša un relaksējoša.

Izstādes apmeklētāji ir laipni aicināti konsultēties ar speciālistiem par istabas putnu iegādi, audzēšanu un kopšanu.

Izstādes atklāšana Latvijas Dabas muzejā, Rīgā, K. Barona ielā 4, notiks 3. oktobrī plkst. 10:00.

Izstādes darba laiks: T. – no 10:00 līdz 17:00, C. – no 10:00 līdz 19:00, Pk., S., Sv. – no 10:00 līdz 17:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV