Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Fransuā Ozona jaunā filma triumfē Sansebastianas kinofestivālā

EasyGet.lv, 02.10.2012. 10:51

Noslēdzies Sansebastianas kinofestivāls, kurš Spānijas ziemeļu piekrastes pilsētā notiek jau 60. reizi. Sansebastianas festivāls, lai arī nav tik vērienīgs un prestižs kā Kannu, Venēcijas vai Berlīnes filmu kinofestivāli, tiek ierindots Eiropas nozīmīgāko festivālu vidū līdzās Karlovi Varu festivālam un citiem, kā arī ir centrālais kino notikums Spānijā.
Fransuā Ozona jaunā filma triumfē Sansebastianas kinofestivālā

Šogad Sansebastianā triumfējusi franču režisora Fransuā Ozona („8 sievietes", „Peldbaseins", „5x2" u.c.), jaunākā lente „Mājā" („Dans La Maison"), saņemot galveno balvu labākās filmas kategorijā. Filma tika godalgota arī par labāko scenāriju, savukārt kritiķi filmu ir nodēvējuši par vienu no Ozona labākajiem darbiem.

Galvenās lomas trillerī par vidusskolas skolotājas un skolēna dramatiskajām attiecībām spēlē izcilā britu aktrise Kristīne Skota Tomasa, franču kino zvaigzne Emanuēla Seņjē un citi.

Filma uz Latvijas ekrāniem iznāks 2013 .gada 11. janvārī, un to izplatīs SIA „Acme Film".

Vairāk par Sansebastianas kinofestivālu: http://www.sansebastianfestival.com/in/

Foto: Kadrs no filmas „Mājā". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV