Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jūrmalas teātris sāk jauno sezonu

EasyGet.lv, 08.10.2012. 15:21

Jūrmalas teātris savu 34. sezonu kopā ar skatītājiem uzsāks 14. oktobrī ar izrādi – dzejnieka dvēseles pulsāciju „Naktsstaigulis" – muzikālu stāstu par dzejnieku Jāni Ziemeļnieku, informē teātra pārstāvis Ģirts Alsters.

Līdztekus skatītāju iemīļotām un atzītām izrādēm repertuārā gaidāmi jaunumi un arī patīkamas atkalredzēšanās. 

2012./13. sezona teātros būs Rūdolfa Blaumaņa jubilejas sezona. Septembrī sākts darbs pie izrādes „Paradīzē" pēc R.Blaumaņa tāda paša nosaukums stāsta motīviem. Tā būs muzikāla pamācība puisiešiem par to, kā tiek sodīta neuzticība. Kura gan no meitām nav sapņojusi par mīlestību – negaidītu kā gaistošu sapni, kas iedegas sirdī. Bet, ja gadās, ka sastaptais eņģelis teicami spēlējas ar meitu sirdīm? Tad cits nekas neatliek, kā ietīties segā un paraudat, vai arī atmaskot un atriebties...

Izrādē skanēs Raimonda Paula dziesmas teātra vokālā ansambļa „Papardes zieds" izpildījumā. Pirmizrāde paredzēta gada nogalē.

Savas gaitas Jūrmalas teātrī turpinās nešpetnā Trīne R. Blaumaņa joku lugas „Trīnes grēki" izrādē.

Jūrmalu dēvē par Raiņa un Aspazijas pilsētu, tāpēc teātra repertuārā ir mazāk pazīstamas Aspazijas lugas. Muzikāla spēle par bezbēdīgo šķelmi-Tilu Pūcesspieģeli, nelokāmo un zobgalīgo tautas garu un sirdsapziņu, kas spēj sakausēt vienkopus smieklus un ciešanas, jokus un draudus, mīlu un naidu – dos iespēju paskatīties uz sevi no malas izrādē „Pūcesspieģelis", kas veidota pēc tautas teikām un Aspazijas romantiskās komēdijas motīviem. Izrādē skan komponista Valda Zilvera oriģinālmūzika.

Aspazijas drāma „Jānis Ziemelis" ir pamatā dzejnieka dvēseles pulsācijai „Naktsstaigulis" - muzikālam stāstam par talantīgo, pāragri traģiski bojā gājušo dzejnieku romantiķi, sapņotāju un vientuļnieku Jāni Ziemeļnieku. Īpašu gaisotni izrādei piešķir Jura Kulakova mūzika un dziesmas ar Jāņa Ziemeļnieka dzeju.

Simbolisko drāmu „Sidraba šķidrauts" Jūrmalas teātris lasa kā cilvēka tapšanas spēli. Un tapšana liek rast atbildes uz tiem jautājumiem, kas pārvar to laiku, kas mūs šķir dzejnieces Aspazijas kaisles, ilgām, izmisuma, cerībām un ticības.

Kā mūžu nodzīvot „gaismas" piepildītu? Kā stāvēt pāri mīlestībai, meliem, nodevībai un naidam? Kā izturēt pārbaudījumus ar naudu, varu un slavu? Kā piepildīt savu cilvēcisko misiju – būt godīgam?

Pēdējo reizi šajā sezonā Ž. B. Moljēra „Skopulis". Ar vieglu smaidu pasmiesimies par neapturamo kāri pēc naudas.

Īpaša vieta teātra repertuārā ir izrādēm mazajiem skatītājiem. Izrādes

M. Putniņš „Kas zaķīti pasargās?", S. Mihalkovs „Zaķis lielībnieks", Ē. Vilsons „Īkstīte" gaidīs savus skatītājus. Pirmizrādi piedzīvojusi jaunākā izrāde bērniem H. Paukša „Kā Sarkangalvīte ar Vilku spēlējās". Sarkangalvīte pārtop par Vilku, Vecmāmiņa par Mednieku vai otrādi... to visu var redzēt jaunajā izrādē.

Pašus mazākos ķiparus gaida Jūrmalas leļļu teātris – studija ar izrādēm I.Radziņa „Reiz bija...", J.Veinberga „Trollītis Mumins" pēc T.Jānsones stāsta „Trollīša ziema" motīviem, H.Paukšs „Kad čūska Zane grib gulēt" un „Blēņu stāsti" pēc R.Kiplinga stāstu „Ziņkārīgais Zilonēns" un „ Kāpēc valim šaura rīkle" motīviem.

Patlaban Jūrmalas leļļu studijā notiek darbs pie stāsta par trīs ruksīšiem un viņu piedzīvojumiem.

Pirms Ziemassvētkiem Jūrmalas teātris ģimenes aicinās uz Ziemassvētku nakts fantāziju „Riekstkodis", kas veidots pēc Ernsta Hofmana stāsta „Riekstkodis un Peļu ķēniņš" motīviem. Koncertuzvedums tiek veidots kopā ar Jūrmalas bērnu baleta studiju „Arabeska".

Tradicionāli sākam gatavoties Ziemassvētku uzvedumam, kuru ik gadu apmeklē vairāk kā pusotrs tūkstotis bērnu.

Pirmajos Ziemassvētkos skatītājus gaida Ziemassvētku un Ziemas dziesmu koncerts.

Jaunajā sezonā darbu sācis Jūrmalas jauniešu teātris – studija. Ja ir vēlme iepazīt sevi un savus domu biedrus, saprast teātra burvību un atrast savu vietu teātra mākslas pasaulē, ikviens gaidīts Jūrmalas teātrī.

Jauno sezonu teātris sāks renovētā skatītāju zālē, tādēļ tikšanās būs vēl interesantāka un daudzsološāka.

Repertuārs teātra mājas lapā - www.jurmalasteatris.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV