Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Uz ekrāniem iznāk filma „Golfa straume zem ledus kalna"

EasyGet.lv, 09.10.2012. 11:52

Piektdien, 12. oktobrī, Rīgas kinoteātros „Splendid Palace" un „Forum Cinemas" sāk demonstrēt režisora Jevgēņija Paškēviča filmu „Golfa straume zem ledus kalna", informē Laura Lizuma.
Uz ekrāniem iznāk filma „Golfa straume zem ledus kalna"

Guvusi starptautisku festivālu pieredzi un atzinību nozares pārstāvju vidū, filma tiek iekļauta kinoteātru repertuārā, dodot iespēju ikvienam kino skatītājam ielūkoties Golfa straumes dzīlēs un atklāt sievietes valdzinājuma postošo spēku.

„Golfa straume zem ledus kalna" ne vien atzīta par labāko pilnmetrāžas spēlfilmu nacionālajā filmu festivālā „Lielais Kristaps", bet arī tikusi izvirzīta ASV Kinoakadēmijas balvai „Oskars" kategorijā „Labākā filma ārzemju valodā". Nozares eksperti norāda, ka filma, kas tapusi vairākus gadus un jau kļuvusi īpaši nozīmīga gan tās veidotājiem, gan Latvijas kino industrijai kopumā, atbilst profesionālajiem un mākslinieciskajiem kritērijiem, pēc kuriem tiek izvērtēti „Oskara" balvas pretendēti, tāpēc ir pamatotas cerības, ka arī ASV Kinoakadēmijas biedri nolasīs filmā ietverto vēstījumu un gūs patiesu baudu, vērojot vienu no vērienīgākajiem ekrāna mākslas paraugiem, kas pēdējo gadu laikā tapis Latvijā.

Ja ziņots, ka filma „Golfa straume zem ledus kalna" ir tapusi kā Latvijas un Krievijas kopražojums. Scenārija autors, režisors un producents Jevgēņijs Paškēvičs filmas uzņemšanā sadarbojies ar Latvijas un Krievijas profesionāļiem – operatoriem Gintu Bērziņu, un Valēriju Martinovu, māksliniekiem Jurģi Krāsonu un Pavelu Parhomenko, kostīmu māksliniecēm Natāliju Zamahinu un Larisu Braunu, skaņu režisoru Anriju Krenbergu. Filmas līdzproducente ir Natālija Ivanоva. Filma uzņemta sešās valstīs, Latvijā, Krievijā, Čehijā, Austrijā, Sīrijā un Maltā, piedaloties tādiem pašmāju aktieriem kā Olga Šepicka, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris, Jānis Reinis, Uldis Dumpis, Pēteris Liepiņš, Vigo Roga, Regnārs Vaivars, kā arī kinozvaigznēm no Krievijas – Aleksejs Serebjakovs, Ksenija Rappoporta, Daņila Kozlovskijs, Ville Haapasalo, Jurijs Curilo, Jekaterina Vilkova, Anna Azarova, Jeļena Morozova, Tatjana Ļutajeva; uz ekrāna redzams arī igauņu aktieris Lembits Ulfsaks un lietuvieši Ļubomirs Laucavičs, Jekaterina Migicko, Vaida Butīte.

Pasaules pirmizrādi filma piedzīvoja Maskavas starptautiskajā kinofestivālā, savukārt Latvijā līdz šim tikusi demonstrēta Nacionālā filmu festivāla „Lielais Kristaps" un jaundibinātā kinofestivāla „FF Riga" ietvaros. Septembra pēdējā nedēļā „Golfa straume zem ledus kalna" bija skatāma režisora dzimtajā pilsētā Daugavpilī, savukārt, no 12. oktobra filma iekļauta Rīgas kinoteātru „Splendid Palace" un „Forum Cinemas" repertuārā.

Ar seansu laikiem var iepazīties kinoteātros un internetā http://www.splendidpalace.lv un http://www.forumcinemas.lv.

Foto: Kadrs no filmas „Golfa straume zem ledus kalna". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV